Dota 2

The International 11: Jde do tuhého! Ve vyřazovací části se představí i skiter a BOOM

The International 11: Jde do tuhého! Ve vyřazovací části se představí i skiter a BOOM
19. 10. 2022
  |  

Líté boje v základních skupinách jsou po čtyřech dnech za námi. V Singapuru však tempo nepolevuje, naopak. Hráči míří do nelítostných soubojů vyřazovacího pavouka. Obzvláště první kolo dolní části představuje čiré drama: týmy budou o postup či vypadnutí z turnaje bojovat v pouze jedné hře!

Skupinová část The International 11 přinesla nejedno překvapení. Triumfy týmů Evil Geniuses a Tundra Esports, druhá místa obou západoevropských týmů, které se na turnaj probojovaly na poslední chvíli a bohužel také konec severoamerické organizace TSM, jejíž barvy hájí český offlaner SabeRLight-. 

První čtveřice týmů v každé skupině si zajistila nasazení v horní části vyřazovacího pavouka, celkem se tedy doposud nejlepší osmička popere o tu „jednodušší“ cestu do závěrečného finále. Jedná se o týmy Evil Geniuses, Tundra Esports, Team Secret, Team Liquid, PSG.LGD, OG a Team Aster. Tyto týmy se společně poperou v Best of 3 zápasech, vítěz pokračuje v horní části pavouka i nadále, poražený se posune do dolní části. Tým Tundra Esports, které reprezentuje slovenský carry hráč skiter, se díky skvělým výkonům ve skupině odrazil do vyřazovacího bojů z prvního místa. Jejich soupeřem bude v prvním kolem tým OG, nemalý soupeř, hráči Tundry se však prezentovali takovým projevem, že jistě budou pomýšlet na nejvyšší stupně.

Mnohem náročnější dny čekají na účastníky v dolní části vyřazovacího pavouka, kam postoupily čtveřice obou skupin od pátého do osmého místa. Obzvláště první kolo je již tradičně tím nejdramatičtějším, co může profesionální scéna nabídnout: Best of 1 zápasy; jediná hra rozhodne o tom, zda týmy budou na turnaji pokračovat či nikoliv. Takovým bojem si projde také český midař BOOM působící v organizaci Gaimin Gladiators. Ta se ve skupině umístila na sedmém místě a v souboji o holé přežití je čeká vždy nevyzpytatelný soupeř z regionu jihovýchodní Asie, Fnatic. Vítězové nekompromisního prvního dne dolní části vyřazovacího pavouka se však následně již nemusí podobného scénáře obávat, následující zápasy už budou v klasickém Best of 3 formátu.

První herní den vyřazovací části začíná ve čtvrtek 20. října ve 4 hodiny ráno našeho času (a potrvá až do konání grand finále 30. října). Zahajovací boje obstará horní část vyřazovacího pavouka, hned nad ránem se do akce dostane i slovenský talent skiter s týmem Tundra Esports. V mnohem příjemnějším čase se na scénu dostane český midař BOOM a jeho tým Gaimin Gladiators, který svou bitvu o Singapur započne v pravé poledne našeho času. 

Zajímavostí je, že společnost Valve, která stojí za pořádáním turnaje a vývojem hry Dota 2, se poprvé v historii uchýlila využít pro konání vyřazovací části dva prostory: první část vyřazovacích bojů proběhne v areně Suntec Singapore. Účastníci finálového víkendu se následně přesunou do Singapore Indoor Stadium.

Všechny zápasy můžete sledovat na kanálech PGL na streamovací video platformě Twitch. Web Sazka Esport bude samozřejmě u veškerého dění a pravidelně přinášet nejdůležitější zprávy. 

Author photo
Martin Kopecký Vystudovaný žurnalista a nadšený hráč, co miluje CSko a Dotu a o esport se zajímá už více než 10 let.