Dota 2

The International 11: BOOM na turnaji končí, skiter skončí nejhůře v Top 3!

The International 11: BOOM na turnaji končí, skiter skončí nejhůře v Top 3!
22. 10. 2022
  |  

Polovina vyřazovací části The International 11 v Singapuru je za námi! S turnajem se bohužel loučí tým Gaimin Gladiators, za který hraje český midař BOOM, slovenský talent skiter však s organizací Tundra Esports dosáhl finále horní části vyřazovacího pavouka! Main stage turnaje přinesla hned několik skvělých momentů, včetně nejdelšího zápasu vyřazovací části v historii The International!

Hned první den se potvrdilo/ vyvrátilo, záleží na úhlu pohledu, překvapení jménem Evil Geniuses. Severoamerický tým, který ovládl skupinovou část a jako první se kvalifikoval do horní části vyřazovacího pavouka, si hned na začátek připsal prohru 0-2 proti týmu Thunder Awaken a putoval do dolní části pavouka. Podobný osud potkal také čínské giganty PSG.LGD, kteří stejný výsledkem prohráli s prozatím fenomenální hrajícím Team Secret. 

První herní den je však nejvíce pozornosti vždy na prvním kole dolní části vyřazovacího pavouka. Každý zápas se totiž odehrává stylem best of 1. Jen jediná hra tak dělí účastníky bojů mezi postupem či úplným koncem na turnaji. Zadařilo se týmům beastcoast, BOOM Esports (který vyřadil obhájce titulu Team Spirit), Gaimin Gladiators (k nadšení českých fanoušků) a také týmu Entity. 

Tým Entity se však pro výhru skutečně musel hodně nadřít. Jako soupeřem se mu postavil tým Royal Never Give Up. Většina soupisky tohoto týmu bohužel marodila s COVIDem, na main stage se tak objevil pouze jediný hráč v doprovodu plyšových medvídků. Zbytek týmu hrál z izolace na hotelu. Plyšoví medvídci však nehodlali odejít bez boje. Stalo se tak, že souboj mezi týmy RNG a Entity se stal vůbec nejdelší hrou vyřazovací části v historii The International, když boj skončil až v čase 107 minut a 2 vteřiny. Týmy si prohodily hned několik předmětů Divine Rapier, nakonec se však mohl zaradovat západoevropský tým Entity. Tým RNG patřil v prvních dnech turnaje mezi to nejlepší, co bylo k vidění, bohužel onemocnění hned čtyř hráčů z pěti a také kouče, si vybralo svou daň.

Následující, tedy druhý herní den, započala svoje tažení západoevropská organizace Tundra Esports. Hladkou výhru nad dvojnásobnými šampiony TI, týmem OG, si hráči zajistili souboj s čínským Team Aster. Ani ten však nepředstavoval příliš velký problém, což potvrdila další výhra 2-0 a skiter aspol. tak momentálně sedí ve finále horní části vyřazovacího pavouka, kde se utkají proti západoevropské legendární organizaci Team Secret. Ta se do finále horní části dostala po stejně hladké cestě, když za sebou nechala po PSG.LGD také Thunder Awaken. Slovenský carry hráč skiter si tak jistě zajistil minimálně třetí místo na turnaji! 

Druhý den také znamenal konec severoamerické scény na turnaji. Tým Evil Geniuses totiž zakopl podruhé, v dolní části vyřazovacího pavouka se to však nevyplácí. Hráči kolem Arteezyho podlehli jihoamerickému týmu beastcoast 0-2 a je nutno zmínit, že hráči beastcoast se ani příliš nenadřeli. Další smutný den pro NA Dotu.

Konec však na turnaji zastihl i další týmy. Poté, co tým Gaimin Gladiators první den dokázal porazit nevyzpytatelný tým Fnatic, čekal je o poznání tvrdší oříšek. Z horní části vyřazovacího pavouka jim do cesty spadli hráči OG. Poprvé se na hlavní scéně odehrály tři hry, bohužel to nestačilo. Český midař BOOM se po prohře 1-2 s týmem OG loučí s The International 11, ostudu si však rozhodně neudělal. Tým Gaimin Gladiators proti OG chyběly hlavně větší zkušenosti s podobně velkým turnajem a možná i trochu štěstí.

Author photo
Martin Kopecký Vystudovaný žurnalista a nadšený hráč, co miluje CSko a Dotu a o esport se zajímá už více než 10 let.