Dota 2

The International 10: Kvalifikace západoevropského regionu je před námi!

The International 10: Kvalifikace západoevropského regionu je před námi!
6. 7. 2021
  |  

Zatímco většina ostatních regionů už zná své vítěze, kteří se podívají na jubilejní desátý ročník The International, pro region „Západní Evropy“ kvalifikace začínají až zítra, ve středu 7. 7. 2021 v 11 hodin dopoledne místního času. A bude mít velké české zastoupení!

Poslední dva regiony, kteří ještě neznají postupující tým na TI10 jsou Čína a právě „Západní Evropa“. Poslední jmenovaná je pak nabita tolika hvězdnými organizacemi a jmény, až se skoro nechce věřit, že na finální event odcestuje pouze jeden jediný tým. Hlavním lákadlem celé kvalifikace jsou tři obrovské esportové organizace, které jsou na The International pravidelným účastníkem: Team Nigma, Team Liquid a jediní dvojnásobní back-to-back (2018 a 2019) šampioni The International v dějinách, OG. Právě OG museli nuceně udělat změnu na pozici carry, když se Ana rozhodl nadobro ukončit kompetitivní kariéru. 

Náhradou jim však není nikdo menší než legendární SumaiL! Team Nigma skončil 130 bodů od přímé pozvánky a společně s výkony na posledním majoru patří pravděpodobně mezi největšího kandidáta na vítězství celé kvalifikace. 

O favoritech tedy máme jasno, ale výčet hvězd nekončí. Celkem do západoevropské kvalifikace naskočí 14 týmů, přičemž snad v každém z nich dokážeme najít hráče těch nejvyšších kvalit.

Týmy a jejich soupisky včetně konkrétních pozic:

Tuzemským fanouškům udělá největší radost tým Hippomaniacs, vítěz jarního splitu Sazka eLeague, který se stejně jako v roce 2019 pokusí psát příběh černého koně celé kvalifikace. Před dvěma lety jejich cesta za snem jménem TI9 skončila jen těsným výsledkem v semifinále, letos ale také ambice mít zřejmě nemohou, nejen kvůli konkurenci. Po úspěšném tažení v roce 2019 opustili tým dva nejlepší hráči Supream^ a SabeRLight. 

SabeRLight už se na TI10 dokonce kvalifikoval s americkým týmem Undying. Supream^ momentálně působí jako midař v týmu Chicken Fighters, který stejně jako Hippomaniacs startuje ve spodní části vyřazovacího pavouka nadcházející kvalifikace a oba týmy se tak mohou potkat. U Supreama^ navíc výčet bývalých členů Hippomaniacs v tomto nekompromisním miniturnaji nekončí. 

Za tým Viking.gg se na midu objeví BOOM, který v této organizaci působí už déle než rok. Hippomaniacs navíc na začátku července skončil na postu kapitána legendární sehny, který se nově ujal role kouče. Zároveň odešel také CURRY, Hippomaniacs tedy do kvalifikace nastupují se dvěma novými hráči na pozici jedna a čtyři: SlaweE a Filminy. 

Za zmínku také stojí, že do turnaje nastupuje i pravděpodobně největší a nejznámější streamer Doty 2, Gorgc. Jeho převážně švédský Team Bald Reborn rovněž nemá malé ambice. V kvalifikaci se za Tunda Esports objeví také pravděpodobně nejlepší slovenský hráč, Skiter, který týmu sídlícím ve Velké Británii zastává roli carry.

Zápas Hippomaniacs startuje zítra (středa 7. července) od 14:00 proti týmu Into the Breach.

Budeme tedy fandit a doufat, že čeští a slovenští zástupci vybojují ta nejlepší možná umístění, a že se s trochou štěstí bude v srpnu SabeRLight- moci pobavit na TI10 s někým česky!

Author photo
Martin Kopecký Vystudovaný žurnalista a nadšený hráč, co miluje CSko a Dotu a o esport se zajímá už více než 10 let.