CS:GO

Těžké časy pro Virtus.pro! Tým se odhlásil z nadcházejícího IEM Rio

Těžké časy pro Virtus.pro! Tým se odhlásil z nadcházejícího IEM Rio
13. 4. 2023
  |  

Virtus.pro ovládli v loňském roce IEM Rio Major 2022. Od té doby se rusko-kazašská sestava potýká s poklesem formy, který vyvrcholil nepovedenou RMR kvalifikací na poslední CS:GO Major. V návaznosti na špatné výsledky se tým rozhodl odhlásit z IEM Rio 2023 a využít ušetřený čas k tréninku.

Virtus.pro nezažívají momentálně nejlepší období. Od listopadového vítězství na IEM Rio Major 2022 se tým potýká s poklesem formy a postupným propadem v žebříčku. Organizace se v návaznosti na neuspokojivé výsledky rozhodla, že se odhlásí z nadcházejícího IEM Rio, jež začíná již příští týden 17. dubna. Organizace tento krok oznámila na svém twitteru, kde zároveň zmínila, že účast na turnaji by v současném stavu nebyl uspokojivý jak pro organizaci, tak ani pro fanoušky. Čas, který tímto krokem Virtus.pro ušetří, využijí hráči k tréninku.

Od již zmíněného vítězství na Majoru se rusko-kazašská sestava účastnila hned několika turnajů, z nichž nikdy neodešla lépe, než na děleném 5. místě. V posledním turnaji loňského roku (BLAST Premier World Final 2022) skončila sestava společně s Heroic poslední, letos v únoru na IEM Katowice 2023 vypadli v prvním kole play-off na 5.-6. místě a v ESL Pro League skončili až na 9.-12. místě. Ten nejhorší výsledek však přišel minulý týden, kdy tým nedokázal postoupit z RMR kvalifikace na BLAST.tv Paris Major. S těmito výsledky se pojí také propad v žebříčku, kdy z 1. místa, které tým držel na konci listopadu 2022, se tým propadl až na momentální 8. místo a dá se očekávat, že v návaznosti na neúčast na posledním CS:GO Majoru a IEM Rio bude propad ještě daleko větší.

ESL nezahálelo s nalezením náhrady a místo Virtus.pro se na turnaji v brazilském Rio de Janeiru představí domácí sestava Imperial.

Zdroj úvodní fotografie: HLTV

Author photo
David Hendrich CS:GO observer, nadšenec do sportu a esportu.