CS:GO

Téměř 5 hodin snahy vyšlo nazmar! SINNERS podlehli 18. týmu světa po sérii prodloužení a otoček

Téměř 5 hodin snahy vyšlo nazmar! SINNERS podlehli 18. týmu světa po sérii prodloužení a otoček
8. 2. 2022
  |  

SINNERS dostali několik posledních dní na přípravu a trénink bez oficiálních utkání a zdá se, že ji zužitkovali takřka dokonale. V dnešním zápase Thunderpick Bitcoin Series totiž mnoho nechybělo a porazili by HEET, aktuálně 18. tým světa.

Francouzský celek HEET se stal 3. soupeřem SINNERS ve swiss skupině Thunderpick Bitcoin Series 2022. Český celek do zápasu vstupoval v roli outsidera, s 18. týmem světa si však nebral vůbec žádné servítky.

HEET vs. SINNERS

Výsledek - 2:1
  • de_inferno 13:16 (7:8)
  • de_vertigo 28:26 (4:11)
  • de_nuke 19:17 (10:5)

Oba celky dělí téměř dvě desítky míst ve světovém žebříčku, na mapě Inferno však rozdíl nebyl znát a týmy spolu odehrály vyrovnaný souboj. Vítěznou tečku dokázali přidat po 29 odehraných kolech SINNERS, kteří na svém picku uspěli 16:13 a dostali se do vedení v sérii 1:0.

Na druhé mapě předvedli SINNERS takřka dokonalou T-side, během které ztratili pouze 4x, přičemž od samotného úvodu diktovali tempo, které jim vyneslo náskok 6:0. Až po výměně stran se více do hry dostali i francouzští hráči, kteří postupně snižovali náskok českého celku.

Kolo za kolem byli HEET blíže srovnání, kterého se po chybách SINNERS dočkali ve 26. kole. Tempo vývoje mapy v tu chvíli drželi Francouzi pevně ve svých rukou, čehož využili aby se dostali do vedení 14:13. Následně ale uspěl ZEDKO a během několika vteřin získal 3K, beastik 2K a bylo opět srovnáno. Ani závěrečná dvě kola vítěze neurčila a šlo se do prodloužení.
V něm došlo na něco nevídaného. Střídání kol na jednu či druhou stranu znamenalo několikásobné prodloužení. To zvrátili HEET až v jeho 4 části. Po vítězství 28:26 si francouzští hráči vybojovali třetí mapu.

Poslední dějství, tedy mapa Nuke, nabídla pro diváky neuvěřitelnou podívanou plnou zvratů. HEET se od stavu 3:3, respektive 4:3 dokázali utrhnout a sérií několika kol korunovali vedení v polovině 10:5. Ztráta pistol round sice SINNERS zabolela, český celek však kraloval ve force buy a následně kolo za kolem nejprve srovnával, poté rovnou otáčel vývoj celé mapy.

Navíc se povedlo SHOCKovi za stavu 13:11 (vedení SINNERS) ninja defusem ovládnout špatně rozehrané kolo, čímž zvyšoval náskok na rozdíl 3 kol a přibližoval SINNERS vítězství. Následně však český celek zaváhal ve 3 kolech v řadě a bylo srovnáno 14:14. Match point nakonec přeci jen patřil české jedničce, Francouzi však konec odmítli a opět se prodlužovalo.

HEET se ujali vedení 18:15 a mířili za vítězstvím. SINNERS ještě dokázali snížit na 17:18, pak si však Francouzi vítězství potvrdili posledním kolem.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.