CS:GO

Team Liquid vyřadil NAVI! Zítra v semifinále BLAST Premier World Final vyzve tým OG

Team Liquid vyřadil NAVI! Zítra v semifinále BLAST Premier World Final vyzve tým OG
16. 12. 2022
  |  

Souboj o vyzyvatele OG Esports v semifinále BLAST Premier World Final 2022 přinesl bitvu Team Liquid a Natus Vincere. Tu nakonec ovládli, pro některé nečekaně, hráči severoamerické organizace v poměru 2:1.

Team Liquid vs. Natus Vincere

Liquid porazili Natus Vincere v poměru 2:1
Výsledek - 2:1
  • de_overpass 16:10 (9:6)
  • de_ancient 14:16 (11:4)
  • de_mirage 16:9  (10:5)

Team Liquid a Natus Vincere odehráli neuvěřitelnou čtvrtfinálovou sérii, kterou zdobila řada zajímavých momentů, ale také chyb. Už po první mapě totiž série nabrala zajímavý směr, kdy se severoamerické sestavě podařilo ovládnout map pick soupeře (de_overpass), když vyhrál už 9 kol za T-side.

Po výměně stran se podařilo Team Liquid dokráčet pro vítězství v poměru 16:10, což favorizované rusko-ukrajinské sestavě mělo udělat čáru přes rozpočet. S1mple a jeho spoluhráči se však vzepřeli na druhé mapě.

Mapa de_ancient přitom začala pro Liquid fantasticky, když severoamerická sestava získala 11 kol za méně preferovanou T-side. Ovšem ani to nestačilo a ve druhé polovině stejně tak kralovali NAVI. Ti navíc vyhráli ještě o dvě kola víc a tak vítězili v poměru 16:14. 

Decider mapa však opět nabrala rychlý směr ve prospěch Liquid, kteří ovládali první polovinu 10:5 a poté již za T-side pouze kontrolovali vývoj. Na postupu se podepsal zejména Mareks "YEKINDAR" Gaļinskis, který získal v rámci celé série 73 killů a byl jednoznačně nejlepším hráčem na serveru.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.