League of Legends

Team Liquid dominoval proti Evil Geniuses a vítězí v Lock-in turnaji

Team Liquid dominoval proti Evil Geniuses a vítězí v Lock-in turnaji
31. 1. 2022
  |  

Tak to byl stomp! Team Liquid jasně dominoval ve finále Lock-inu proti Evil Geniuses a výsledkem 3:0 si připisuje první letošní trofej.

Na Evil Geniuses šla před finále ze všech stran samá chvála. Jejich dosavadní výkony je vynesli do role velkých favoritů, čemuž se nešlo divit. Organizace při cestě do finále neztratila ani jeden zápas a v semifinále si smlsla 3:0 na Cloud9. Triumf mladých pušek Dannyho a Jojopyuna by mohl naznačit, že v roce 2022 bude v LCS nový král.

Jenomže je všechno jinak. Zkušení borci z řad Team Liquid ukázali, že byli trochu odepsání předčasně. Série se dlouho netáhla, Evil Geniuses třikrát za sebou prohráli a brzy bylo hotovo. Kdo čekal dlouhé drama a pět zápasů se spletl, tohle byla jednostranná záležitost.

Team Liquid odehrál celé finále s botlane duem Hans Sama a Eyla, čili legendární korejský support CoreJJ do hry vůbec nezasáhl. Jeho náhradník Eyla se ovšem ukázal ve výborném světle a organizace může mít radost z toho, že ve svých řadách má kvalitní náhradu. Stálící celého Lock-in turnaje byl Bjergsen, který za celé finále umřel pouze dvakrát a završil tak svoje ukázkové KDA. Po celý leden ho má jasně nejlepší z celého Lock-inu (15.6). Druhý nejlepší? Santorin s 7.4.

Dánský midlaner ukázal, že ani rok pauzy na jeho herních kvalitách moc neubral.
Dominantní na riftu byli také opět Hans Sama a Bwipo. Oba měli podobnou Damage Per Minute (669 a 659) a dohromady zaříidili 28 killů. Evropské duo přijelo do LCS dominovat, a první krok se jim povedl náramně.

Team Liquid zaslouženě slaví výhru a po třech letech získává další trofej do své sbírky. Naposledy zvítězili v roce 2019, kdy s Doubleliftem v sestavě dominovali celé LCS. Jejich současný roster působí nejlépe z celé NA, v malé zkoušce před oficiálním startem sezóny obstáli – a to neměli k dispozici celý roster. Stále se musí dořešit zelená karta pro CoreJJ, s ním v sestavě by měli být ještě silnější.

Evil Geniuses sice prohráli, ale zoufat nemusí. Jejich roster stojí na dvou stále mladších hráčích Jojopyun a Danny, kteří se velmi rychle stali špičkami na svých pozicích. Podobná zkušenost a tvrdá prohra jim může do zbytku roku hodně dát, protože ukáže na nedostatky, které jako sestava mají. Tato organizace se ovšem může vyhoupnout z role černého koně na skutečného contendera, protože například jak TSM, tak ani Cloud9 zatím neměli možnost nastoupit v plné síle.

Přehrajte si to nejlepší z finále Lock-inu:

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.