CS:GO

Fatih "⁠gob b⁠" Dayik a Johannes "⁠tabseN⁠" Wodarz prodloužili smlouvy s BIG do roku 2027

Fatih "⁠gob b⁠" Dayik a Johannes "⁠tabseN⁠" Wodarz prodloužili smlouvy s BIG do roku 2027
29. 7. 2022
  |  

Organizace BIG dala jasně najevo, že počítá s Fatihem "⁠gob b⁠" Dayikem a Johannesem "⁠tabseN⁠" Wodarzem i v dalších letech. Nové kontrakty trenéra a hráče platí až do roku 2027.

Vedení organizace, jejíž CS:GO sekce se aktuálně nachází na 12. místě světového žebříčku HLTV, potvrdilo prodloužení smluv s dvojicí nejzkušenějších členů kádru. Trenér Fatih "⁠gob b⁠" Dayik a sedmadvacetiletý hráč Johannes "⁠tabseN⁠" Wodarz prodloužili smlouvy do roku 2027.

Pětatřicetiletý Fatih "⁠gob b⁠" Dayik působí v německé organizaci BIG (Berlin International Gaming) od ledna 2017. Postupně si kromě role hráče vyzkoušel také řadu pozicí v managementu a CS:GO sekci z pozice trenéra vedl už během let 2019 a 2020. Novou trenérskou štaci odstartoval až letos v květnu.
tabseN (vlevo) a gob b při podpisu nových smluv. | Zdroj: bigclan.gg
Zajímavá je také situace okolo německého in-game leadera Johannesa "⁠tabseN⁠" Wodarza, který působí v BIG od ledna 2017, tedy stejnou dobu jako jeho trenér. V 27 letech podepsal zkušený borec kontrakt na dalších 5 let (do roku 2027), což znamená, že v době jeho konce bude tabseNovi přes dvaatřicet let. A jen málo hráčů se dokázalo na vrcholné úrovni udržet po třicítce. 

Německá organizace ovšem sází na osvědčené synergie a tváře, které doplňuje o prospekty tamní scény, kteří se postupně zapracovávají do týmu. „Poté, co jsme u BIG jako zakladatelé a akcionáři více než pět let, jsme nastavili kurz na dalších pět let. S velkým potěšením oznamuji, že jsme obnovili smlouvy s Johannesem „tabseN“ Wodarzem a Fatihem „gob b“ Dayikem do roku 2027,“ uvedl k prodloužení smluv CEO Daniel Finkler.

BIG se na poli CS:GO podařilo ovládnout v první polovině roku 2022 turnaj Roobet Cup ($150,000) a přišla také řada dalších umístění v TOP 5 například na turnajích Intel Extreme Masters XVII - Dallas, Pinnacle Cup Championship nebo Funspark ULTI.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.