League of Legends

T1 udrželi mistrovskou sestavu, Gen.G k Peyzovi ponechají i Chovyho

T1 udrželi mistrovskou sestavu, Gen.G k Peyzovi ponechají i Chovyho
23. 11. 2023
  |  

Světové jedničce T1 se po prolomení finálového prokletí a zisku mistrovského titulu podrželo udržet kompletní sestavu i do příštího roku. Z Gen.G nakonec neodchází Chovy, společně s Peyzem dostane velmi atraktivní novou sestavu.

T1 před světovým šampionátem obestírala nejistota, po mnoha finálových zklamáních se silně hovořilo o tom, že bez ohledu na výsledek bude domácí světový šampionát poslední turnaj skvělé sestavy. Možná ale právě světový titul obrátil kurz.

V T1 zůstává stálice světové scény Faker, který v organizaci bude trávit i jedenáctý rok své profesionální kariéry. Pokračuje také Oner, který měl delší platnou smlouvu. Na další rok pak prodloužili i Zeus, Gumayusi a Keria. Po zlomení finálového prokletí tedy přijde mnoho dalších titulových příležitostí.
Sestava GenG pro rok 2024 | Zdroj: Wooloo
U sestavy Gen.G dlouho panovala nejistota, končit měli všichni hráči kromě Peyze, Chovy projednával lukrativní nabídky z Číny. Nakonec by ale dle zákulisních informací měl být spokojený s výběrem junglera Canyona a zůstává.

Do Gen.G se také vrací v Koreji velmi oblíbený support Lehends a z KT Rolster přichází toplaner Kiin, který se celou druhou polovinu roku prezentoval ve fantastické formě.

Oba dva zmíněné týmy budou opět největšími favority v boji o korejské i světové tituly, především Gen.G a Chovy si budou chtít spravit chuť na světové scéně,


Zdroj úvodní fotografie: Riot Games

Author photo
David Vogel Komentátor, analytik a B+ tier ukulele hráč