League of Legends

T1 smetli Weibo Gaming a jsou znovu šampiony světa

T1 smetli Weibo Gaming a jsou znovu šampiony světa
19. 11. 2023
  |  

Šesté finále, čtvrtá trofej. T1 potvrdili roli favorita a WBG nedarovali žádnou šanci a po výhře 3:0 mohou slavit.

Smůla konečně prolomena. T1 patří dlouhodobě mezi nejlepší týmy světa, ale v posledních letech měl spíše pověst "věčně druhých". Série prohraných finále je konečně u konce. korejský celek porazil soupeře z Číny 3:0 a připisuje si čtvrtou trofej z Worlds, čímž ještě navyšuje náskok na čele historických tabulek.

Stejný počet trofejí má i Faker, který jenom čím dál více stvrzuje svůj status nejlepšího hráče historie. Poprvé také bere nejcennější mezinárodní trofej se současným rosterem, jenž na podobný úspěch čekal na poslední chvíli. Vzhledem ke končícím kontraktům není jisté, zda spolu dále vydrží. Ale to už je na jiné povídání.

T1 po dlouhé době nejeli na turnaj jako jeden ze dvou největších favoritů. Tato pozice patřila JDG a Gen.G, kteří i na domácí scéně Fakera a spol. přehrávali. Možná to T1 trochu uvolnilo ruce, protože zejména v play-off předvedli skvělý run. Podařilo se jim porazit všechny LPL týmy v cestě, zřejmě nejlepší ligu současnosti, a dojít si pro zaslouženou trofej. Finále už bylo jenom stvrzení rostoucí formy.

Weibo Gaming tak v prvním Worlds berou stříbro. Před turnajem by tento výsledek asi bralo, ale po prohraném finále zůstává vždy trochu hořká pachuť. 

Podrobnosti připravujeme...

T1 - WBG 3:0


Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.