League of Legends

T1 překvapivě prohrálo 0:3 v play-off. Nemůžeme trénovat, stěžují si

T1 překvapivě prohrálo 0:3 v play-off. Nemůžeme trénovat, stěžují si
4. 4. 2024
  |  

T1 prohrálo s HLE 0:3 a míří tak do Lower Bracketu. V LCK nevídaná věc. Co je důvodem? Faker a spol. si stěžují na konstantní DDOS útoky.

Jedno z největších překvapení v historii LCK. Světoví šampioni T1 padli ve svém play-off debutu s HLE 0-3 a cesta k titulu tak vede tou delší cestou. Celá situace ovšem vzbudila velké haló na pozápasové tiskové konferenci, kde nejúspěšnější organizace historie odtajnila, s čím se poslední týdny potýká.

Celá korejská soutěž byla před časem ovlivněna častými DDOS útoky, kvůli kterým se chvíli liga dokonce musela hrát offline za zavřenými dvěřmi. Problémy však přetrvávají, protože zejména hráči T1 jsou hackery specificky targetováni.

"Není to fér. Kvůli DDOSům nemůžeme přes dva týdny trénovat, zatímco ostatní ano," odtajnil midař novinářům. Útoky se  týkají jak scrimů, tak i SoloQ, které si roster T1 pořádně nezahrál již přes 14 dní. Hlavní úcty profíků jsou pečlivě sledovány a jakmile se pokusí připojit, objeví se tvrdé DDOS útoky. Hrát je tedy prakticky nemožné.

Tým se snaží problém obcházet alespoň náhradními účty, ale ani to není zcela ideální řeší a už vůbec ne komfortní. Psychická pohoda je přitom před výkony důležitá, a tu T1 v posledních týdnech rozhodně nemá. Komunitou nyní jede debata, zda jsou jejich vyjádření oprávněná a zda je to skutečně hlavní faktor porážky. T1 jsou také již delší čas pod kritikou kvůli svým výkonům, ani jejich drafty nebyly v zápase proti HLE příliš povedené. 

Faker a spol. se musí z problému oklepat a split zachránit alespoň runem v Lower Bracketu. Paradoxně tato situace může týmu sednout, protože jak už se několikrát v minulosti ukázalo, v krizi se dokážou T1 vždycky zvednout a předvést své nejlepší výkony.

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.