League of Legends

T1 porazili JDG a po pěti letech jsou znovu ve finále Worlds

T1 porazili JDG a po pěti letech jsou znovu ve finále Worlds
30. 10. 2022
  |  

Králové jsou zpět! T1 porazili JDG v semifinále 3:1 a získají tak možnost zabojovat o svou čtvrtou trofej z Worlds.

Velký statement od nejúspěšnější organizace v League of Legends. T1 potvrdili, že v současné době mají neskutečnou formu a silné JDG dokázali porazit 3:1. Oklepali se i po úvodní porážce a zejména ve čtvrté hře, která netrvala ani 25 minut, čínského soupeře naprosto přejeli, čímž si zasloužili postup do finálové dvojice.

Vyhraná série navíc byla stylová, protože Faker dvakrát vytáhl svého oblíbeného Ryze a na něm znovu dokázal, jak mu tento champion sedí. Ačkoliv nemá v této metě příliš velkou prioritu, museli ho JDG v poslední hře zabanovat. Fakerovo 1v1 proti 369 na Renektonovi a následný únik bude v budoucnu dlouho připomínaným klipem.

Korejský legendární hráč tak společně s T1 postoupil do celkového pátého finále ve své kariéře. To poslední dopadlo pro tým i něj nešťastně, Samsung Galaxy je porazili 3:0 a organizaci poslali do dlouhého útlumu. Dvakrát se na Worlds dokonce ani nekvalifikovali a jejich nejlepší umístění bylo maximálně semifinále. Jenomže současný roster, který byl loni postaven, vyrostl do vyzrálého mužstva.

Poslední roky navíc Worlds i MSI patřili do rukou Číňanů, to se letos určitě nepovede. Od roku 2018 vyhráli tři tituly LPL celky, z LCK se získat zlato podařilo jenom DWG Kia. Jelikož druhé semifinále je čistě korejské, je jisté, že nejúspěšnější liga si znovu tu nejcennější trofej odveze domů. Může to být právě i Faker, který by tak znovu potvrdil svou neotřesitelnou pozici nejlepšího hráče historie.

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.