League of Legends

Supertým je na světě! Team Vitality oznámil roster s Carzzym, Perkzem a Alpharim

Supertým je na světě! Team Vitality oznámil roster s Carzzym, Perkzem a Alpharim
8. 12. 2021
  |  

Nejočkávanější novinka offseason je na světě. Zvěsti o nově vznikajícím supertýmu jsou realitou a z Team Vitality se stává horký kandidát na zisk nejen domácích trofejí.

Nový roster francouzské organizace totiž dal dohromady možná nejlepší pětici, kterou kdy západ viděl. Hlavním iniciátorem by měl být midlaner Perkz, který si na rok odskočil do Cloud9, ovšem v zámoří dlouho nevydržel. Chorvatská superstar podle nepotvrzených zdrojů chtěla postavit tým sobě na míru, a hlavně se spojit s toplanerem Alpharim, který také vyhlížel návrat domů do Evropy.

Útočiště našli právě v Team Vitality. Již loni měl francouzský celek zájem podobný supertým postavit, nicméně Perkz dal nakonec přednost LCS. Čekání se vyplatilo, protože nyní mají k dispozici možná ještě lepší roster, než by postavili před rokem. A ještě sladší pro české fanoušky, protože součástí týmu je také ADC Carzzy.

Oblíbený hráč neprodloužil po dvou letech smlouvu s MAD Lions, s nimiž naposledy získal dvě LEC trofeje a probojoval se do čtvrtfinále Worlds. O Carzzyho služby měl mít velký zájem právě Perkz, který v něm vidí ideální ADC pro svůj tým. „Je tak sexy a tak dobrý v League of Legends,“ řekl midlaner na jednom z nedávných streamů.

Český hráč se v posledních dvou letech vypracoval v jednoho z předních hráčů na své pozici a není divu, že o něj byl velký zájem. Bitvu mezi G2 a Team Vitality nakonec vyhrál právě druhý jmenovaný celek.



Lákadlo mohlo být i spojení s Labrovem. Se supportem se Carzzy zná ze společného působení v regionálním německém týmu BIG. Spolupráce to tehdy byla více než úspěšná, protože se stali šampiony European Masters. Další sezónu poté jako hot prospekti oba zamířili do LEC a nyní se znovu setkávají.

Pětici doplňuje jungler Selfmade, který má trošku pošramocenou reputaci z posledního působení v Fnatic. V půlce sezóny byl odejit právě do Team Vitality. Tehdy ovšem asi nemohl tušit, s kým vším se nakonec v rosteru potká. Jeho bývalému týmu měla údajně vadit jeho toxicita a špatné chování vůči spoluhráčům.

Na papíře proti tomuto rosteru nelze nic namítat. Na každé pozici mají jednoho z nejlepších možných hráčů a je jasné, že ambice organizace budou jenom ty nejvyšší. Perkz se netají tím, že by rád zvítězil na Worlds, a současná sestava je možná to nejsilnější, co šlo aktuálně složit. Na druhou stranu se potkává pět silných osobností, které může položit větší krize a interní rozhádání v týmu.  

Výsledek napoví až čas. Sledovat tuto pětici bude i tak více než zajímavé, protože tolik talentu na jednom místě jenom tak nikde nenaleznete.  

Zdroj úvodní fotografie: Vitality

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.