League
Legends
of

Super bitva dvou nejlepší týmů dopadla vítězně pro JDG, jsou z nich první finalisté

Super bitva dvou nejlepší týmů dopadla vítězně pro JDG, jsou z nich první finalisté
18. 5. 2023
  |  

MSI 2023 mělo čest hostit souboj možná dvou aktuálně nejlepších týmů světa. Po dlouhé sérii se nakonec raduje tým z LPL, který přehrál korejského soka 3:2.

Ač se turnaj pomalu blíží ke svému konci, souboj Číny a Jižní Koreji doposud nebyl k vidění. Čekání se ale vyplatilo, v semifinále horního bracketu došlo na duel JDG a T1, dvou zatím nejlepších organizací turnaje. Kvalitnější League of Legends by člověk jenom těžko pohledal.

Očekáváná super bitva nakonec fanouškům připravila nejdelší možnou podívanou. JDG šli po dominantním výkonu do vedení, ale protějšek z LCK dokázal vyhrát dva zápasy v řadě. Jenom jak už je u nich skoro zvykem, v důležitých momentech přišel choke. T1 následně ztratili dech a ve zbývajících bitvách padli. V té poslední se blýsknul krajan Ruler, který na Jinx získal skóre 12/1/3.

Čínská super síla JDG je tak prvním finalistou MSI 2023. V pomyslné bitvě LCK a LPL vedou týmy z druhé jmenované ligy, ale není všem dnům konec.  Díky novému formátu a zavedenému Double Elimination Bracketu mají T1 stále otevřenou cestu k pomstě, musí si ji ale nejprve vybojovat.

V pátek 19. května dojde na souboj Gen.G a BLG, vítězný tým se posune do semifinále nízkého bracketu. Může tak dojít na pikantní rematch LCK finále, které připadlo Gen.G, ale i tohoto MSI, což zase dopadlo vítězně pro Fakera a spol. Potenciální korejský souboj by byl na programu v sobotu 20. května, o den později bude korunován nový šampion mezinárodního turnaje.

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.