CS:GO

STYKO v semifinále BLAST.tv Majoru! Tažení Apeks pokračuje.

STYKO v semifinále BLAST.tv Majoru! Tažení Apeks pokračuje.
19. 5. 2023
  |  

Neuvěřitelná jízda Apeks a GamerLegion pokračuje. Dva týmy, které ještě krátce před turnajem bojovaly o umístění v nejlepší třicítce jsou jen jediný zápas od finále posledního Majoru v CS:GO.

Čtvrtfinálová klání už jsou minulostí. Po čtvrtečních zápasech, z nichž do semifinále postoupily celky Heroic a Vitality, jsme se dnes dočkali postupu týmů, od nichž se možná ani nečekal postup do Legends Stage. Po loňském úspěchu frozena s MOUZ se navíc opět v semifinále největšího turnaje CS:GO objeví slovenská vlajka.

Nejprve se do boje pustili hráči, které v samotném playoff čekal málokdo. Souboj Monte proti GamerLegion přinesl až překvapivě jednostrannou podívanou. Na Mirage úřadoval Rumun Mihai "iM" Ivan, který si došel pro 34 fragů za pouhých 26 kol a byl tak ústřední postavou ve výhře GL 16:10. Na svém picku pak už GamerLegion zlomili hráče Monte úplně, když na Overpassu vedli už za teroristickou stranu pohodlně 12:3 a po změně stran už svému soupeři nenechali jediné kolo. GamerLegion právě na Overpassu drží úctyhodný win rate 92,3 % za poslední tři měsíce.

V druhém čtvrtfinále domácí komunita držela palce Martinu "STYKO" Stykovi, který se svými Apeks opět dokázal porazit velkého favorita. Apeks těžili zejména ze skvělých začátků, když na Ancientu i Overpassu dokázali vyhrát úvodní polovinu v obou případech 11:4. Liquid sice lapal po dechu, ale evropská směska z týmu Apeks už comeback nepovolila a zvítězila v sérii 2:0.

 


Také STYKO se prezentoval výborným individuálním výkonem a hned na první mapě se blýsknul i nádherným lurkem, kterým zcela rozbil defenzivu Liquid. SazkaBET opět pasuje Apeks do role outsiderů, ale pokud vám bylo více než 18 let, můžete zkusit atraktivní kurz 3,75 na postup slovenského střelce až do samotného finále.

O první místenku ve finále se od 15 hodin nejprve utkají Heroic a GamerLegion, Vitality následně vyzvou Apeks v sérii od 19:00. Oba duely můžete sledovat na Twitch kanále BLASTPremier nebo platformě BLAST.tv.  

Zdroj úvodní fotografie: BLAST.tv / Twitter


Author photo
Prokop "Hippowan" Sojka