CS:GO

STYKO si zajistil postup na RMR, nebudou chybět ani G2 Esports. OG se utkají s Aurora

STYKO si zajistil postup na RMR, nebudou chybět ani G2 Esports. OG se utkají s Aurora
18. 2. 2023
  |  

První týmy mají jistotu postupu na RMR, tedy jakýsi poslední kvalifikační krok před samotným BLAST.tv Paris Major 2023. Nebude chybět STYKO s Apeks nebo G2 Esports, OG si musí ještě máknout.

Slovenský hráč Martin "STYKO" Styk může být se svými spoluhráči a týmem Apeks spokojen. Celku se podařilo postupně v closed kvalifikaci na BLAST.tv Paris Major 2023 RMR porazit iNation (16:13), Falcons (16:8) a v BO3 zápase také tým 500 (2:1).

Z postupu se mezi prvními radovali také hráči GamerLegion, kteří získali ve swissu skóre 3:0, stejně jako G2 Esports a překvapiě také hráči 9INE. Poslední zmíněný celek porazil postupně Mixfits (16:7),  Eternal Fire (25:23) a tým Into the Breach (2:1).
Naopak před čtvrtým kolem swissu je jisté, že nepostoupí ECSTATIC, Copenhagen Flames, HONORIS a tým IKLA. Pozornost česko-slovenského publika bude dnes, tedy v sobotu 18. února, upřena směrem k OG Esports, kteří mají šanci postoupit při vítězství nad týmem Aurora (start 15:30).

Zajímavá je také pozice francouzských celků, pro které je účast na domácím Major turnaje velká motivace. A většina je stále ve hře o postup na již zmíněný turnaj BLAST.tv Major Paris 2023 RMR, ze kterého vede cesta až do Paříže.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.