CS:GO

STYKO překonal osobní rekord a sahá po velkém úspěchu

STYKO překonal osobní rekord a sahá po velkém úspěchu
20. 5. 2023
  |  

Slovenský hráč Martin "STYKO" Styk se se spoluhráči s týmu Apeks propracoval do semifinále vyřazovací části BLAST.tv Paris Major 2023 a sahá po historickém zápisu ve hře CS:GO.

Apeks se neuvěřitelně rozjeli, ve čtvrtfinále BLAST.tv Paris Major 2023 zdolali severoamerické Team Liquid v poměru 2:0 a zajistili si účast v souboji nejlepší čtyřky. Dokáží si vyšlápnout na ještě větší soupeře, kteří navíc budou mít fanoušky v zádech? To je otázka, na kterou získáme v pátek odpověď.

Pojďme však ke slovenskému Martinovi "STYKO" Stykovi, který za svoji kariéru prošel mnoha velkými bitvami, několikrát si dokonce na CS:GO Major turnaji zahrál, ale nejlepším dosavadním umístěním bylo 5. - 8. místo v barvách mousesports v zámoří na ELEAGUE Major Boston 2018. Nyní už je jasné, že si připíše lepší umístění.

STYKO, který kromě pracovitosti vyniká také ve snaze předávat své zkušenosti formou videí a dalšího obsahu, si za svoji CS:GO kariéru, která začala prakticky hned po vydání hry, prošel řadou světových organizací, ať již šlo o zmíněné MOUZ, HellRaisers nebo třeba zámořské Cloud9, kterým pomáhal.
Poslední roky však sedmadvacetiletý Slovák zvolil netradiční esportové destinace, když v roce 2021 opustil po více než ročním angažmá GODSENT a zamířil do FunPLus Phoenix, aby následně, na začátku roku 2022, vzal nabídku z Apeks (místo některé z jiných světově známnějších organizací), což se nyní ukazuje jako správná volba.

Apeks i s Martinem "STYKO" Stykem půjdou do akce už dnes od 19:00, kdy v semifinále BLAST.tv Paris Major 2023 vyzvou domácí Team Vitality, kteří nejen, že jsou hladoví po velkém úspěchu, žene je domácí kotel příznivců, ale také vidí jejich šance i sázkoví experti SazkaBET v kurzu 1,22:1. Naopak na STYKA aspol. je vypsán 3,75:1.

Semifiinálové zápasy je možné sledovat už dnes, tedy v sobotu od 15:00, respektive 19:00 na Twitch kanále BLASTPremier nebo platformě BLAST.tv

 


Zdroj úvodní fotografie: Twitter @Apeksgg

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.