CS:GO

STYKO navázal na své krajany a po výhře nad B8 se stane třetím tuzemským hráčem na pařížském Majoru

STYKO navázal na své krajany a po výhře nad B8 se stane třetím tuzemským hráčem na pařížském Majoru
9. 4. 2023
  |  

Martin "STYKO" Styk navázal na Davida "frozen" Čerňanského s Adamem "NEOFRAG" Zouharem a zahraje si na pařížském Majoru. V rozhodujícím zápase jeho Apeks porazili ukrajinské B8 2:0.

Posledním tuzemským zástupcem, který měl v neděli před sebou zápas o postup na historicky poslední CS:GO Major, se stal Martin "STYKO" Styk. Ten naskočil se svými Apeks do zápasu proti ukrajinským B8.

Apeks vs. B8

Výsledek - 2:0
  • de_vertigo | 25:23 (8:7)
  • de_anubis | 16:7 (8:7)
  • de_mirage

Úvodní mapa nabídla divákům nesmírně vyrovnaný souboj. Apeks se povedl start utkání, kdy se dostali k vedení 5:0. Ukrajinská sestava se poté dostala také na scoreboard a začala svého soupeře kolo po kole dotahovat, až se do změny stran šlo za nejvyrovnanějšího možného stavu 8:7. Po změně stran nejdříve B8 vyhráli pistol round, na nějž navázali dvěma dalšími koly a poprvé v sérii vedli. Apeks vzápětí zvýšili tempo, opět mapu otočili a dostali se k vedení 13:10. Ani v ten moment nebylo rozhodnuto. B8 zabrali a dokázali mapu dostat do prodloužení. Rozhodnutí přišlo až v druhém overtimu, kdy Apeks získali 4 body a po výsledku 25:23 se ujali vedení v sérii.

Druhá mapa začala obdobně jako vertigo. Apeks měli lepší start, dostali se do 4 bodového vedení, které B8 dokázali stáhnout a do druhé poloviny se šlo za stavu 8:7 pro tým slovenského matadora. Druhá polovina byla jednostranná záležitost. Apeks nepouštěli na CT straně své soupeře vůbec k ničemu a připsali si celou polovinu výsledkem 8:0. Celkově tak celou mapu 16:7 a sérii 2:0.

Martin "STYKO" Styk tak navázal na své kolegy z OG a MOUZ a jako třetí tuzemský zástupce si zajistil postup na BLAST.tv Paris Major! B8 se musejí smířit s porážkou a připravit se na Last Chance Qualifier, přestože po úvodním dnu RMR měli skóre 2-0.

Zdroj úvodní fotografie: BLAST / BLAST.tv

Author photo
David Hendrich CS:GO observer, nadšenec do sportu a esportu.