CS:GO

STYKO končí v semifinále. O titul budou bojovat Vitality a GamerLegion!

STYKO končí v semifinále. O titul budou bojovat Vitality a GamerLegion!
21. 5. 2023
  |  

Do grandfinále posledního CS:GO Majoru v historii se probojovaly týmy Vitality a GamerLegion. Jak se zrodila finálová dvojice?

Semifinálové duely přinesly souboje Davidů a Goliášů. V tom prvním se však navzdory všem očekáváním dokázali prosadit hráči GamerLegion. Mihai "iM" Ivan bez jakéhokoliv přehánění zažívá zkrátka životní formu, kterou si ani nemohl načasovat lépe. Rumunský střelec opět ukázal svou extratřídu, když na třech mapách dokázal zaznamenat bilanci 73-47 a o parník tak statisticky předčil všechny ostatní hráče na mapě. 

Semifinálová série začala na Ancientu, kde sice GamerLegion získali za útok vedení 10:5, ale Heroic po změně stran převzali otěže zápasu, dokázali vyhrát 16:13 a vzali tak pick svého soupeře. O to více ohromující bylo, když se GamerLegion povedlo na následném Infernu srovnat stav série. V nesmírně vyrovnané mapě nakonec za stavu 15:14 dotáhnul vítězství pro GamerLegion Isak "isak" Fahlén, když se mu povedl veledůležitý 1vs2 clutch.

 


Rozhodující mapa Mirage už se snad ani GamerLegion nemohla povést lépe. Po výsledku 10:5 za teroristickou stranu totiž zvítězili i v následném pistolkovém kole a za obranu už světové jedničce nechali jen jediné kolo. Tým, který se před samotným turnajem nacházel mimo elitní třicítku, teď šahá po titulu mistrů světa.

Martin "STYKO" Styk se svými Apeks vyzval v následném zápase Vitality. Domácí komunita věřila v další malý zázrak, ale magie Apeks v tomto duelu bohužel vyprchala. Vitality svému soupeři zasadili velmi tvrdý úder v těsném vítězství na mapě Mirage, kde byl stav v obou polovinách velmi vyrovnaný. I přes tři clutche Apeks v řadě se nakonec z výhry 16:14 radovali hráči Vitality, kteří navíc na Vertigu převzali vedení už od prvních kol a nakonec dovedli sérii do vítězného konce s výsledkem druhé mapy 16:12.

Bude se nakonec radovat ZywOo nebo iM? V nedělním grandfinále od 17:00 to samozřejmě nebude jen o nich a výborné výkony předvedli v semifinálových kláních také Spinx, isak nebo acoR. Rozuzlení turnaje BLAST.tv Paris Major bude probíhat ve stylu BO3 a sledovat ho můžete na Twitch kanále BLASTPremier nebo platformě BLAST.tv.   

Zdroj úvodní fotografie: BLAST.tv / Twitter


Author photo
Prokop "Hippowan" Sojka