CS2

Styka čeká nová štace, po sedmi letech si zahraje v ukrajinské organizaci

Styka čeká nová štace, po sedmi letech si zahraje v ukrajinské organizaci
16. 5. 2024
  |  

Jen na pár dní se nakonec natáhlo období, ve kterém slovenský střelec Martin "STYKO" Styk hledal nové angažmá. Osmadvacetiletý střelec z Bánské Bystrice si ve své kariéře prošel týmy jako mousesports, Cloud9, FunPlus Phoenix, Apeks nebo HellRaisers. Právě poslední ze zmíněných štací má jeho nový domov jednu věc společnou - obě organizace jsou z Ukrajiny. STYKO byl totiž oznámen jako nejnovější posila organizace Monte, která pravidelně startuje na turnajích v konkurenci světové elity a zvládá porážet i papírově silnější celky.

Ukrajina, země patřící do CIS regionu pravidelně produkuje nespočet kvalitních hráčů. Historické úspěchy psali hráči jako markeloff, Edward či Zeus, novodobá historie pak patřila s1mplovi s b1tem. V aktuální chvíli oblékají dvě ukrajinská jména i dres organizaci Monte. Za tu hrají obávaní střelci Woro2k s DemQQ a v minulosti ji reprezentoval i sdy.

S ukrajinskými organizacemi má již navíc STYKO nějaké ty zkušenosti. Byly to rovnou dva roky, které mezi lety 2015 a 2017 strávil v HellRaisers, kde si zahrál po boku Zera s oskarem. V Monte navíc nalezne i svého někdejšího trenéra z mousesports, v čele sedmadvacátého týmu světa totiž stojí šestatřicetiletý kouč lmbt. Právě toto spojení bylo pro STYKA v otázce nového týmu určitě směrodatné.

Od roku 2015, ve kterém pod křídly  HellRaisers započal svou cestu světovou scénou, se STYKO představil celkem v osmi týmech, působení v Monte je tak jeho devátým kariérním. Od zkušeného hráče se přitom očekává, že sestavě dodá potřebnou jistotu, kterou po odchodu hráčů br0 a a sdy postrádala. 

STYKA, Woro2k, DemQQ a kRaSnaLa v týmu pro nejbližší turnaje doplní někdejší střelec Falcons či 3DMAX Francouz hAjdi. Ten si společně s Martinem Stykem odbyl již v Monte premiéru na turnaji RES Regional Series 4 Europe, kde ve skupině A zdolali sestavu DMS 2:1. Daleko větší zkouškou ale bude turnaj IEM Dallas, který startuje na konci května.

Zdroj úvodní fotky: YouTube @MonteEsports
Author photo
Jakub "Koty" Kotajny Student žurnalistiky na FSV UK, který se vydal na dráhu tuzemského Counter-Strike komentátora a redaktora.