League of Legends

Startuje semifinále MSI. České duo z MAD Lions si brousí drápky a chtějí titul!

Startuje semifinále MSI. České duo z MAD Lions si brousí drápky a chtějí titul!
21. 5. 2021
  |  

Mnozí o silách MAD Lions pochybovali a i přes výhru titulu v jarním splitu LEC psala řada diváků na Reddit a Twitter, že by na MSI raději viděli G2 Esports. Ale lvi všem ukázali, že mezi nejlepší League of Legends týmy světa rozhodně patří!

V pátek 21. 5. v 15:00 startuje první semifinálová BO5 série, v sobotu ve stejném čase druhé semifinále a stejně tak v neděli odpoledne nás čeká finále celého letošního MSI.
 

Royal Never Give Up vs. PSG Talon

Predikce zápasu: 3:1 (win RNG)

PSG Talon sice dokázali v Rumble Stage porazit v jednom matchi čínskou jedničku, Royal Never Give Up (RNG), ale BO5 série je něco zcela jiného než BO1, kde může občas vyjít sázka na risk. Royal Never Give Up hrají perfektní hru v neskutečném tempu a soupeři prakticky nenechají prostor vymyslet na mapě něco svého. Navíc týmové souboje a mechanické dovednosti hráčů RNG jsou dost možná nejsilnější na turnaji.
 

Čínská jednička zakončila Rumble Stage se skóre 7:3; zdroj: facebook.com/lolesports
 
Horký favorit na vítězství celého turnaje RNG ztratí maximálně jednu hru v této BO5 sérii. PSG Talon sice ukázali, proč před turnajem byli hodnoceni většinou analytiků jako TOP3 tým turnaje, ale na WIN proti čínské jedničce by museli předvést svou životní sérii.
 
Zástupci evropské LEC, MAD Lions, vyzvou v sobotu 22. 5. Od 15:00 úřadující mistry světa, korejské DamWon KIA.

MAD Lions vs. DWG KIA

Predikce zápasu: 3:0 (win DWG)
Fanboy predikce: 3:2 (win MAD)
 
České hvězdy, Matyáš “Carzzy” Orság (AD Carry) a Marek “Humanoid” Brázda (Mid Lane) jsou v životní formě a na turnaji dokazují, že Češi dokážou hrát světové LoLko. Fanouškům evropské ligy LEC dokázali, že vyhráli jarní split oprávněně, a rozhodně už vykoupili tragický výkon MAD Lions během posledního mistrovství světa.
 
MAD Lions family slaví už teď životní úspěch; zdroj: facebook.com/MADLionsEN
 
Jejich soupeřem ale bude bohužel právě úřadující mistr světa, korejský tým DamWon Kia, s absolutními monstry, na horní lince (Top Lane) je to Kahn a na středové lince (Mid Lane) nejlepší midlaner světa, ShowMaker.
 
DWG vyhrávají skrze promyšlené makro (soustředění se na kontrolu důležitých bodů mapy více než na souboje) a téměř v každé hře udávají tempo zápasu. Zároveň dokáží fenomenálně zahrát týmové souboje v pozdějších fázích hry. 
 
Objektivně budou mít před sebou MAD Lions obrovsky nevyrovnanou bitvu, na druhou stranu esport je také o velkých zvratech a lvi často dokáží soupeře zaskočit kreativní hrou a novými strategiemi nebo volbou nečekaných šampionů. 
 
Budeme Markovi, Matyášovi a celé sestavě MAD Lions obrovsky držet palce v reprezentování evropského LoLka. GL HF, Lions!

Živé vysílání na pátek a sobotu:

 

Author photo
Ondra Kolek Reklamní kreativec a vedoucí workshopů Creative Camp na oboru MKPR na UK. Fanoušek esportu, který sleduje League of Legends scénu již 9 let a stejně tolik času už LoLko hraje.