CS:GO
PGL Major 2022

Startuje PGL Major RMR EU "A". Uspějí slovenští hráči proti OG, respektive Fnatic?

Startuje PGL Major RMR EU "A". Uspějí slovenští hráči proti OG, respektive Fnatic?
17. 4. 2022
  |  

Patrik "Zero" Žúdel a David "frozen" Čerňanský vstoupí do závěrečného kvalifikačního turnaje před PGL Major Antwerp 2022. Jejich cestu můžete sledovat díky česko-slovenskému streamu na kanálech twitch.tv/eleaguecz2 a twitch.tv/eleaguecz.

Už po obědě vstoupí první zástupci domácí Counter-Strike scény do boje o první letošní PGL Major. Slovenští hráči Zero a frozen už s tak velkým turnajem mají zkušenosti, nyní ale musí projít swiss formátem hranou kvalifikační skupinu "A", aby si do Antverp zajistili letenky.

Přímý přenos nejen dnešního vysílacího dne, ale celého PGL Major cyklu můžet sledovat díky Czech News Center a Sazce na Twitch kanále twitch.tv/eleaguecz2. Prioritou vysílání obou kvalifikačních skupin je zachycení zápasů zástupců domácí scény, tedy slovenské hráče hrající skupinu A, SINNERS a Entropiq ve skupině B, fanoušci však nepřijdou ani o další zajímavé zápasy.



Starší 18 let si mohou sledování zpestřit díky SazkaBET a vypsaným kurzů na jednotlivé zápasy. Největšími favority úvodního kola jsou dle kurzů hráči FaZe a Vitality, MOUZ s OG mají velmi vyrovnané kurzy a roli outsidera budou plnit GamerLegion v souboji s Fnatic.

HRAJ S ROZUMEM | Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! 18+

Do úvodních BO1 zápasů swiss formátem hrané skupiny nastoupí týmy z východu. Natus Vincere se postaví tým QUAZAR, Outsiders pak vyzvou Unique, tedy tým z Kazachstánu. Posléze dojde na zajímavý souboj Heroic, kteří vyzvou ruské forZe a ve stejný čas eLEAGUEcz2 odvysílá zápas FaZe proti Eternal Fire. Pikantní souboj tureckého superteamu se světovou jedničkou, následně dojde na pořadí dne konečně utkání slovenských zástupců.

V prvním kole se tým GamerLegion postaví celku fnatic. Pro Zera a jeho spoluhráče půjde o nesmírně těžký zápas hned na úvod, výhodu může hrát právě formát BO1, ve kterém se utkání bude hrát. Ve stejném timeslotu hrají také Vitality s Dignitas, další nesmírně atraktivní zápas pro fanoušky. 

Poslední slot 1. kola (14:45+- start) patří německo-portugalskému souboji BIG vs. SAW a také MOUZ, kteří i s frozenem v sestavě vyzvou OG.

Posléze se odehraje dalších 8 zápasů ve 4 timeslotech. První den je totiž na programu i druhé kolo, stále ve formátu BO1. Hned 4 celky tak budou mít našlápnuto k postupu (příp. skóre 2:0) a 4 k eliminaci (0:2).

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.