League of Legends

Startuje LEC summer split se 4 českými zástupci

Startuje LEC summer split se 4 českými zástupci
11. 6. 2021
  |  

Nejvyšší evropská soutěž v League of Legends, LEC, se konečně vrací a už tento pátek odstartuje letní split! Poprvé v historii bude mít Česká republika hned 4 zástupce v základních sestavách LEC týmů.

Čeští lvi se vrací

Velice příjemný pohled nabízí seznam main rosterů LEC týmů. Netřeba představovat české hvězdy z týmu MAD Lions, který se právě vrátil s velmi úctihodným výkonem z mezinárodního turnaje MSI na Islandu - Marek “Humanoid” Brázda (mid lane) a Matyáš “Carzzy” Orság (ad carry). Po vyhraném Jarním splitu LEC si tito borci v sestavě Lvů ušili pořádný bič. V letním splitu bude cokoli kromě finále neúspěch a kvalifikace na Worlds je povinností.
 


MAD Lions si získali srdce fanoušků i svým pohodářským a funny přístupem; zdroj: facebook.com/madlions
 
Oba čeští hráči, ale předvedli na MSI výbornou formu, Carzzy především, takže hlavní otázka zní: sehrály se už hvězdy ze superstar týmu G2 Esports a ohrozí českou dvojici v boji o titul, nebo hrozí staré, dobré prokletí, že týmy poskládané z hvězd prostě nefungují?
 

Další české DUO v LEC!

Je to oficiální, 8 % všech hráčů LEC v základních sestavách je z České republiky. Konkrétně tedy 4 hráči z 50. To je rozhodně velmi příjemný pohled a skvělá motivace pro “hladové” hráče CZ scény, kteří mají světové ambice.
 
Nejnovějším přírůstkem je Petr “Denyk” Haramach, který se vrací do LEC a oblékne dres týmu Excel, kde na pozici support nahradí hráče Tore "Tore" Eilertsen“. Je to skvělá zpráva hlavně z toho důvodu, že budeme mít v LEC první české DUO na bot lince.
Denyk” doplní veterána nejvyšší evropské ligy, Patrika “Patrik” Jírů. Patrik, který v minulosti hrál mimo jiné za české týmy eXtatus, Dark Tigers a eSuba, nastoupí do svého již 7. splitu v LEC na pozici ad carry (dříve pod nickem “Sheriff”).
 
Oběma českým sestavám budeme držet palce a třeba uvidíme letos na Worlds hned 4 české reprezentanty. Ale bitva teprve začíná a uvidíme zda se podaří MAD Lions (Carzzy, Humanoid) ubránit titul šampiona ligy a naopak týmu Excel Esports probojovat se do play-off, protože v jarním splitu skončili sezónu na špatném 8. místě bez možnosti play-off si zahrát.
 
Nalaďte si v pátek 11. 6. LEC, protože nás čeká hodně epický start. V 18:00 hrají MAD Lions proti G2 Esports a ve 20:00 vyzve Excel Esports finalisty jarního splitu, ROGUE.

Během čtvrtečního večera se také objevila zpráva, že Hitpoint.cz si zajistil práva na vysílání celé LEC v češtině.

 

Zdroj úvodní fotografie: LoL Esports
Author photo
Ondra Kolek Reklamní kreativec a vedoucí workshopů Creative Camp na oboru MKPR na UK. Fanoušek esportu, který sleduje League of Legends scénu již 9 let a stejně tolik času už LoLko hraje.