CS:GO

Startuje BLAST Premier Fall Groups: Nové sestavy na startu, Vitality favoritem skupiny "A"

Startuje BLAST Premier Fall Groups: Nové sestavy na startu, Vitality favoritem skupiny "A"
12. 7. 2023
  |  

12 partnerských celků, 3 skupiny a 10 dní zápolení v dánské Kodani o 6 slotů na BLAST Premier: Fall Final 2023. Jak vypadají skupiny a harmonogram BLAST Premier: Fall Groups 2023, kde se poprvé objeví velká část tier1 CS:GO celků po letních změnách?

Blíží se start prvního tier1 turnaje po letní přestávce. Už ve čtvrtek odpoledne do turnaje BLAST Premier: Fall Groups 2023 vstoupí celky v úvodní skupině. Mezi pozvanými nechybí FaZe, G2, Heroic nebo Vitality. Uspět se pokusí i týmy, které v létě prošly velkou přestavbou (NAVI, Team Liquid a další).

Turnaj se odehraje formátem tří double-elimination skupin s dílčími BO3 zápasy. Vítězové skupiny přitom rovnou postoupí do podzimní BLAST Premier Final, naopak tým ze 2. místa do single-eliminaton Knock-Out Bracket. V něm narazí na vítěze duelu mezi 3. a 4. celky z dalších skupin do kříže.

Skupina "A"
Úvodními zápasy odstartuje ve čtvrtek skupina "A". Do první dvojice zápasů nastoupí Vitality proti Evil Geniuses a Ninjas in Pyjamas proti Complexity. V prvním duelu je jasný papírový favorit a outsider, ve druhém by se to mohlo zdát také. SazkaBET vypsal však na NIP kurz 1,43 a na Complexity 2,70:1

Pokud by vše dopadlo dle papírových předpokladů, tak bychom sledovali v další fázi americký eliminační souboj a evropský boj o finále skupiny. Dalšími zápasy skupina "A" pokračuje následně v sobotu.

Skupina "B"
Do druhé skupiny nastoupí německý celek BIG s polskou hráčskou akvizicí proti dánským Heroic, kteří prošli letní pauzou bez změn. Právě druhý zmíněný celek je jasným kurzovým favoritem.

Naopak ve druhém pátečním duelu, do kterého nastoupí další dánský celek, tým Astralis, s Natus Vincere, kteří prošli velkou letní přestavbou, bychom se mohli dočkat vyrovnané BO3 série. O tom svědčí i kurzy SazkaBET, které favorizují NAVI v kurzu 1,67:1.

Skupina "C"
V závěrečné skupině nalezneme celky FaZe a G2, kterých se letní přestupová tahanice vyhnula. První zmíněný tým vyzve v pátek večer v úvodním duelu OG Esports, kteří naopak do sestavy výrazně sáhli. 

Sobotní poledne obstará zápas mezi G2 Esports a Team Liquid, který se ze severoamerické sestavy začal orientovat na Evropu a hned v prvním turnaji pod vedením IGL YEKINDARa se pokusí uspět.

 


Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.