CS:GO

Startuje 38. sezona ESEA lig. V jakých divizích uvidíme Entropiq PRG, ENTERPRISE nebo Sampi?

Startuje 38. sezona ESEA lig. V jakých divizích uvidíme Entropiq PRG, ENTERPRISE nebo Sampi?
1. 8. 2021
  |  

Domácí týmy se opět připravují na start ESEA lig. Kolik česko-slovenských celků najdeme v ESEA Advanced, Main, případně nižších soutěžích? Připravili jsme přehled.

Pravidelné ESEA soutěže jsou jednou z důležitých součástí mixu turnajů, kteréch se týmy účastní. Kontakt a kontrast s výkony zachraničních týmů jsou nedílnou součástí posouvání se vpřed.

Sezona s pořadovým číslem 38 nebude v tomto případě ojedinělá. Navíc ESEA dává příležitost týmům vysílat své zápasy živě a bude komunity na vlastních Twitch kanálech.

ESL Pro League & ESEA Premier

Dvě nejvyšší prestižní soutěže budou mít i nyní jednoho jediného zástupce. Nejlepší domácí tým SINNERS dokázal uspět v ESEA Premier, což znamenalo postup do ESL Pro League. Minimálně pro tento ročník, je totiž velmi pravděpodobné, že tuzemská CS:GO jednička bude hrát v sezoně s pořadovým číslem 39 opět ESEA Premier, vzhledem k tomu, že do EPL jsou týmy zvány na základě bodů z ESL turnajů, které SINNERS chybí.

ESEA Advanced

Účastníci z CZ/SK:
  • Entropiq Prague
  • ENTERPRISE
  • Dynamo Eclot
Pro domácí týmy začíná být velmi významým milníkem ESEA Advanced, v pořadí druhá, respektive třetí nejvyšší soutěž. Nechybí účast Entropiq Prague, pro které bude letošní ročník o šanci ukázat se a postoupit opět minimálně do play-off a také ENTERPRISE, kteří před několika týdny zažili skvělou cestu, která skončila těsně před branami ESEA Premier.
Premiéru v soutěži zažijí Dynamo Eclot, kteří před pár dny posílili poslední dvojicí a zdají se být připraveni na svoji šanci. Další zajímavostí této soutěže je i přítomnost Maksima "t0rick" Zaikina, dlouhodobě žijícího v Česku. Jeho tým MayBe- dostane 3. příležitost účasti v ESEA Advanced v řadě.

Pád naopak zažívají Sampi, kteří se oficiálně rozpadli a s největšší pravděpodobností tak ztratili svůj slot.

ESEA Main

Účastníci z CZ/SK:
  • 1DayHeroes
  • Dark Tigers
  • eSuba
  • BRUTE
  • eEriness
  • Wander-Star
  • DEFEATERS
Z hlediska týmů nejpočetnější a zároveň stále ještě potenciálně hojně sledované je ESEA Main. Podle všeho by do ní mělo zasáhnout hned 6 týmů a v případě některých se dozvídáme velmi zajímavé soupisky. Mluvíme nyní především o Dark Tigers, kteří ve svém ESEA rosteru mají bývalé duo z eEriness heikkoL a Feki nebo navrátilce na scénu henkkyGo. Podle našich infomací jde stále ale o tryout a (ne)oficiální sestavu.

Chybět nebudou ani tradiční organizace jako eSuba nebo BRUTE, kteří formují své sestavy a chtějí ideálně zabojovat o Advanced.
Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.