League of Legends

Staronový král LCK, Gen.G ve fantastické sérii přehrálo T1

Staronový král LCK, Gen.G ve fantastické sérii přehrálo T1
14. 4. 2024
  |  

Korea zná svého šampiona! Tím jsou znovu Gen.G, když ve vypjaté pětizápasové sérii nakonec T1 dokázali přehrát. Trofej slaví počtvrté v řadě.

Král je mrtev, ať žije král! I když, platí to vůbec ještě? Když se řekne LCK, pravděpodobně se všem vybaví hlavně roster T1. Dlouhodobě nejlepší mužstvo regionu a současný světový šampion. A není téměř nikdo, kdo by neznal jméno Faker.

Jenomže existuje také Chovy. Podle mnohých top hráč světa, který právě dotáhl Gen.G k celkovému a čtvrtému titulu v řadě. Kdysi měl nálepku chokera, ale to nyní neplatí. Společně se svými spoluhráči dominuje kolébce League of Legends. A vyhlíží svou první mezinárodní trofej na MSI.

Souboje T1 a Gen.G jsou již evergreenem a dá se říct El Classicem LoLka. K vidění bylo již celkové šesté finále těchto organizací, navíc popáté v řadě. A od léta 2022 mají návrch právě Chovy a spol., kteří si triumfy v LCK utíkat již nenechají. 

I tak nelze Fakerovi upřít jeho úspěchy. T1 stále mají jasně nejvíce trofeji, konkrétně deset. Navíc šlo o jejich celkové 16. (!) finále v historii. Takovým úspěchem se nemůže pochlubit nikdo na světě. V posledních letech jsou ovšem až těmi druhými za Gen.G. 

Finálové série byla navíc oslavem esportu. Drama od začátku do konce, pět utkání a zvraty každou chvíli. V jednu chvíli dokonce T1 vedlo 2:1, ale Gen.G dokázalo vyhrát zbývající zápasy a znovu si tak do svých kanceláří vzít LCK trofej. 

Poprvé v historii také uvidíme oba korejské týmy na MSI. Letošní změna pravidel totiž umožní jet hned dvěma nejlepším celkům z regionu - doposud to byl pouze jeden. Je tedy možné, že korejské finále uvidíme znovu na mezinárodní akci. 

Gen.G - T1 3:2

Win order: Gen.G - T1 - T1 - Gen.G - Gen.G - Gen.G

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.