Valorant

Stane se Valorant největší esportovou hrou? Riot Games představil plány pro období 2023+

Stane se Valorant největší esportovou hrou? Riot Games představil plány pro období 2023+
29. 4. 2022
  |  

Jaká je budoucnost zajímavě rostoucího Valorantu na profesionální úrovni? Riot Games odhalují plány a strukturu pro nadcházející roky. Stane se Valorant větší hrou než konkurenční FPS titul CS:GO?

V následujícím roce, tedy 2023 vzniknou na nejvyšší úrovni VALORANTu hned 3 mezinárodní ligy. Riot Games v oficiální tiskové zprávě uvádějí informace o tom, že nový model bude zahrnovat dlouhodobá partnerství bez vstupních poplatků pro vybraný počet týmů tak, aby byla zajištěna trvalá a dlouhodobá stabilita nejrychleji rostoucího esportu na světě.

Týmy v nejvyšších soutěžích by se měli střetávat každý týden. Týmy se skládají z regionů Ameriky, EMEA a Asie, nejlepší by pak měli hrát také před živým publikem. Během roku se navíc nejlepší týmy z každé ligy kvalifikují do turnajů Masters a Champions, z nichž vzejde celkový vítěz a mistr světa ve VALORANTu.
Jak bude vypadat struktura hry od roku 2023? | Zdroj: Riot Games
„S VALORANTem chceme vybudovat nejnapínavější esport současnosti spolu s nejlépe řízenými, nejambicióznějšími a nejzajímavějšími týmy v oboru. Náš model dlouhodobého partnerství pro VALORANT jsme navrhli tak, aby týmy mohly prosperovat a budovat svůj business společně s celkovým růstem esportového ekosystému VALORANTu,“ říká Whalen Rozelle, Head of Esports Operations ve společnosti Riot Games.

Právě vydavatel hry chystá možnost nového herního režimu, který umožní přístup hráčům přímu v herním klientu. Zároveň by neměly chybět ani domácí/regionální soutěže a ligy pro mladé talenty.

Během roku 2022 bude navíc společnost Riot Games vybírat dlouhodobé partnery v daných oblastech a segmentech. Zároveň také týmy, které splní kritéria výběru, získají od společnosti Riot Games finanční podporu v podobě ročního stipendia a exkluzivní možnost spolupracovat na jedinečných herních aktivacích a produktech. 

„Všechny tyto prvky společně přispějí k vytvoření konkurenčního ekosystému, který VALORANTu zajistí pozici pro další fázi růstu,“ řekl John Needham, prezident divize esportu ve společnosti Riot Games. „Chceme vybudovat špičkovou úroveň soutěží, která poskytne více vzrušujících zápasů, nové události, které nadchnou diváky naživo, a poutavé zážitky pro miliony online fanoušků. Využijeme vše, co jsme se naučili za posledních 10 let s LoL Esports, abychom vybudovali ekosystém, který VALORANTu dodá náboj do dalšího velkého multigeneračního esportu.“

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.