Spolupráce na Arcane přinesla úspěch. Riot Games se nyní rozhodli do studia Fortiche investovat

Spolupráce na Arcane přinesla úspěch. Riot Games se nyní rozhodli do studia Fortiche investovat
15. 3. 2022
  |  

Společnost Riot Games známý především díky hře League of Legends a seriálu Arcane na Netflixu, oznamuje novou akciovou investici. Po úspěšné spolupráci na seriálu Arcane majetkově vstupuje do animátorského studia Fortiche.

Spolupráce Riot Games a studia Fortiche trvá již několik let. Společně firmy přišly s videoklipem Get Jinxed či hudebním videem k písním WARRIORS a Enemy od Imagine Dragons. Studio Fortiche produkovalo také animaci k písní POP/STARS od virtuální K‑popové skupiny K/DA. 

Riot Games díky této akvizici nově drží minoritní podíl společnosti, zároveň se rozšiřuje představenstvo studia Fortiche o Briana Wrighta (Chief Content Office v Riot Games) a Brendana Mulligana (Director of Corporate Development v Riot Games). 

„Různé spolupráce s Riot Games a zejména na seriálu Arcane udělaly z Fortiche Production nového významného hráče na mezinárodní animační scéně. Společnost Riot Games svoji důvěrou poskytla prostředky k dosažení našich společných cílů a ukázala, že je možné nabídnout nový obsah, který dokáže oslovit široké publikum. V roce 2023 oslavíme deset let spolupráce: neexistuje lepší způsob, jak symbolizovat důvěru a ambice našich dvou společností, než právě toto propojení,“ říkají Pascal Charrue, Jérôme Combe a Arnaud Delord, spoluzakladatelé Fortiche. 
Grafický vizuál spolupráce Riot Games a Fortiche 
Fortiche také úzce spolupracovali s Riot Games už od raného vývoje nápadů a scénářů seriálu Arcane a byli klíčovým partnerem během jeho vývoje. Riot a Fortiche v současné době spolupracují na druhé sezóně Arcane i dalších projektech, které budou postupně oznámeny. Arcane měl premiéru v listopadu 2021 na Netflixu, v Číně pak na platformě Tencent Video.

Studio Fortiche, které nyní čítá 350 zaměstnanců a spolupracovníků v Paříži, Montpellier a Las Palmas ve Španělsku, zůstane provozně nezávislé na Riot Games. Jediná změna je ve vedení. To tvoří spoluzakladatelé Charrue Pascal, Combe Jérôme a Delord Arnaud a také Hervé Dupont, který byl jmenován výkonným ředitelem.

Author photo
Redakce Společná práce redakce Sazka Esport