CS:GO

Spekulace ze zámoří: EliGE do Evil Geniuses a Team Liquid směrem evropský roster?

Spekulace ze zámoří: EliGE do Evil Geniuses a Team Liquid směrem evropský roster?
20. 6. 2023
  |  

Rozpadají se poslední střípky severoamerické CS:GO scény? Po konci Nicholase "nitr0" Cannelly v Team Liquid to vypadá, že by mohl skončit také Jonathan "EliGE" Jablonowski, jehož odchod by uvolnil ruce v cestě stavět evropský roster.

Severoamerická organizace Cloud9 zamířila již před rokem do evropské CS:GO cesty, když angažovala východoevropský roster, nyní to vypadá, že zásadní kroky chystají také Team Liquid a Evil Geniuses.

Právě dosavadní severoamerická jednička, Team Liquid, už před letní přestávkou přišla o Nicholase "nitr0" Cannellu, který se rozhodl dát si přestávku, nyní to vypadá, že by organizace chtěla prodat také další zámořskou hvězdu, Jonathana "EliGE" Jablonowskiho, aby si vytvořila prostor pro evropskou sestavu. 

Team Liquid by nově měl vést jako in-game leader lotyšský hráč Mareks "YEKINDAR" Gaļinskis, který do sestavy přišel v loňském roce a stal se její důležitou součástí. "Některé vážné leaks, některé jsou pravda, zůstanu igl, samozřejmě to nebude snadný úkol, ale už o tom nějakou dobu přemýšlím. Team Liquid mi dává tu nejlepší příležitost, abych mohl realizovat své vlastní ambice, a jim jsem vděčný, a zároveň všem fanouškům," uvedl YEKINDAR na svém Twitter účtu.
Zajímavé jsou však posily, které si podle spekulací Team Liquid vyhlédl. Těmi by měli být hráči Robert "Patsi" Isyanov a Aleks "Rainwaker" Petrov. První jmenovaný hráč z Ruska má zkušenost zejména s organizací Liquid, bulharský zástupce pak s lokálními týmy s přesahem do Evropy jako FATE, SKADE a 500. Ani v jednom případě však není komunita a fanoušci přesvědčeni o tom, že by měli Team Liquid přivést k úspěchu.

Cesta zkušeného Američana Jonathana "EliGE" Jablonowskiho by mohla vést do Evil Geniuses, o čemž svědčí článek a report portálu dust2.us. Společně s pětadvacetiletým hráčem by mohl do EG putovat také ruský hráč Denis "electroNic" Sharipov, který by měl figurovat společně se svým krajanem Aleksandrem "zorte" Zagodyrenkem v možných plánech.

Nic však podle všeho není uzavřeno. 

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.