League of Legends
LoL Worlds

Spekulace se potvrdily! Worlds 2021 se přesouvá z Číny do Evropy

Spekulace se potvrdily! Worlds 2021 se přesouvá z Číny do Evropy
24. 8. 2021
  |  

Evropští fanoušci League of Legends se mohou radovat. Po dvou letech se na starý kontinent vrátí nejprestižnější mezinárodní akce v tomto titulu - Worlds. E-sportovým světem kolovaly spekulace o možném přesunu z Číny, které Riot Games v oficiálním vyjádření potvrdil.

Worlds 2021 se tedy neuskuteční v pěti čínských městech, jak bylo původně plánu, nýbrž v Evropě. Důvodem pro změnu na poslední chvíli jsou čím dál více rostoucí obavy k zajištění účasti všech kvalifikovaných týmů. Cestování je kvůli pandemii Covidu-19 stále komplikované a přísná pravidla Číny nenahrávají organizaci podobně velkým a mezinárodním akcím. 
 
Riot Games tedy musel udělat podle svých slov těžké rozhodnutí a Worlds 2021 přesunout do Evropy, kde očekává hladší průběh turnaje. Konkrétní volba měst i přesná data ještě nejsou známá. Worlds se tak po dvou letech vrátí na starý kontinent, v roce 2019 turnaj ovládl čínský tým FunPlus Phoenix, který porazil domácí G2 Esports.
Covid-19 zkomplikoval organizaci turnaje i minulý rok. Předcházelo tomu zrušené MSI, ovšem Worlds nakonec za omezených podmínek nakonec mohlo proběhnout. Vyjma finálového dne se ovšem odehrálo celé bez fanoušků, proto Riot Games chtěl mezinárodní akci v Číně zopakovat i před plnými stadiony rok následující, nakonec tomu ale tak znovu nebude. 
 
Pro evropské fanoušky je to samozřejmě dobrá zpráva, protože pro sledování zápasů nebudou muset brzy vstávat kvůli časovému posunu. A pokud to situace dovolí, na některé utkání by šlo vycestovat i přímo osobně. Worlds 2021 slibuje velmi zajímavou podívanou a hlavně se na turnaji představí také tři čeští zástupci, a to duo Carzzy a Humanoid z MAD Lions a také český asistent trenéra Freeze, který působí v 100 Thieves.
Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.