League of Legends

Spekulace o přestupech: Rekkles zvažuje roli supporta, G2 shání junglera

Spekulace o přestupech: Rekkles zvažuje roli supporta, G2 shání junglera
7. 11. 2022
  |  

Začíná offseason a během ní se tradičně urodí několik zajímavých přestupů. Jaké spekulace momentálně hýbou LoL světem?

Nejzajímavější zprávu vypustil do světa Rekkles. Jeden z nejpopulárnějších hráčů současnosti týmům oznámil, že by klidně zvážil nabídky na roli supporta. Znamenal by to tedy role swap z ADC, kde se proslavil a získal největší úspěchy kariéry. Dává to smysl, Švéd by se po roce na ERL scéně rád vrátil na nejvyšší úroveň, ale bohužel pro něj dva splity v Karmine Corp příliš povedené nebyly. Zejména v tom druhém, kdy se tým ani nekvalifikoval na EU Masters.

I z tohoto důvodu Rekkles je ochotný přijmout novou roli. Mezi jeho argumenty patří to, že botlinku zná velmi dobře a je ochotný se učit nové championy. Historicky se navíc nebál vzít netradiční picky, přímo na ADC odehrál champy typu Janna nebo Soraka. Adaptabilita u populárního Švéda byla vždy vysoká, vynikal také perfektním positioningem a přehledem.

Rekkles také trochu na stejném streamu rozvířil vody a poodhalil zákulisí jeho kontraktu v G2. Tam obdržel smlouvu na dva roky, ovšem s tím, že v případě benchnutí se jeho plat sníži na pouhých 6 %. Ačkoliv právník měl výhrady, ADC se nebál tuto podmínku příjmout - očekával totiž, že G2 roster bude fungovat a jedná se o dlouhodobý projekt. Po jednom roce byl však odstaven a kvůli vysokému buy-outu neobdržel pořádnou nabídku z LEC, až po snížení přestupové částky se ozvaly Karmine Corp. 

Podobný problém momentálně řeší jungler Jankos. Polský hráč je jedním ze tří jmen, které G2 opustí. Organizace ovšem údajně momentálně požaduje kolem 800 tisíc euro, což je pro většinu týmů nedosažitelná částka. Ta se navíc měla ještě snížit, původní cena mohla klidně přesahovat jeden milion. Budoucí angažmá Jankose je nejisté, existuje varianta, že bude muset počkat rok na vypršení kontraktu.

MAD Lions junglera nepustí

Rušno je kolem hvězdy Elyoya. Španělský jungler ve službách MAD Lions měl být první volbou G2 místo Jankose, ovšem organizace podle posledních požadavků údajně chce až 1,1 milionů euro za přestup. Tuto částku nejúspěšnější evropský tým nezaplatí, dívá se tak po náhradě - nejvíce je přestup spojen s Yikem, dvojnásobným šampionem s LDLC OL v francouzské LFL. 

Velký zájem o služby junglera MAD Lions měli i Fnatic, ale Elyoya je prioritou pro MAD Lions a chtějí kolem něj postavit kompletní roster. Navrátilcem by měl být Carzzy, kterému se nepovedl rok ve Vitality, o zbytku sestavy zatím info není. Ačkoliv by sám Španěl spíše rád odešel, pravděpodobně se mu to nepoštěstí.

Patrik se může potkat s Odoamnem

Novinky létají také kolem topu. Přestup by se měl odehrát na trase Rogue-Excel-Astralis. Důvodem je uvolnění zkušeného topaře Odoamneho, o kterého již LEC šampion nemá zájem. Na tuto zprávu ihned zareagoval britský tým Excel a rád by Rumuna podepsal. 

To rovněž znamená odchod Finna, ačkoliv Excel byl s jeho výkony spokojený, v Odoamnem vidí upgrade. Podobný případ se stal na začátku jarního splitu, kdy po dvou zápasech získali MikyhoX místo Advienna. Akvizice jednoho z nejlepších toplanerů v Evropě z pohledu Excel rozhodně dává smysl. A Finn? Nejblíže by měl mít přestupu do Astralis. Do britského týmu by měl opačným směrem zamířit jungler Xerxe.

Vrátíme se ještě na chvíli k supportům. Spekulace mluví o posunutí Rhuckze do hlavního týmu Fnatic. Vynucený náhradník oslnil ve dvou zápasech na Worlds, kdy ani jednou nezemřel a ukázal skvělou formu. Pokud se vezme v potaz i nepříliš povedený turnaj v podání Hylissanga, je výměna velmi možná. Budoucnost bulharského supporta zatím není jistá.

V LCS by další pokračování v Team Liquid měl stvrdit CoreJJ. Korejská hvězda v organizaci působí již 4 roky a další alespoň sezónu v těchto barvách ho uvidíme. Bližší detaily kontraktu nejsou známé.

*Poznámka redakce: Všechny zmíněné přestupy jsou spekulace, je možné, že zmíněné transfery se neuskuteční.

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.