League of Legends

Čech v barvách Barcelony? Topař Dreedy by měl být součástí nového LOL týmu

Čech v barvách Barcelony? Topař Dreedy by měl být součástí nového LOL týmu
4. 11. 2021
  |  

Offseason jede v plném proudu nejen v nejvyšších ligách. Také regionální soutěže začínají budovat své rostery na přístí sezónu a jedna novinka se týká i Čecha Dreedyho.

Toplaner nastupuje od začátku letošní roku ve španělském týmu UCAM Esports Club a sezóna to byla více než povedená. Na jaře Dreedy s týmem ovládl celý jarní split a v mezinárodním turnaji European Masters se probojoval až do semifinále. V létě si finále domácí soutěže zopakoval, bohužel další trofej tentokrát do sbírky po prohře 1:3 nepřidal. Český toplaner patřil po celý rok k předním hráčům ligy a jeho výkonů si začínají všímat i ostatní.

Na laso z LEC to sice zatím nevypadá, ovšem velkého přestupu by se bývalý hráč Inside Games nebo AS Trenčín dočkat mohl. Podle zatím nepotvrzených zdrojů by španělský velkoklub Barcelona měl vstoupit do League of Legends, nově vznikající tým má nastupovat v lokální lize. Tyto regionální ligy začínají růst na popularitě, čehož si všimají i v Riot Games, a pro rok 2022 chystají celou řadu pozitivních změn. Španělsko společně s Francií a Německem patří mezi ty nejlepší vůbec.
Barcelona proto začíná skládat svůj tým a v roster plánech údajně figuruje právě Dreedy, který v poslední sezóně zanechal dobrý dojem. Na veřejnost zatím prosákly další dvě jména, jsou jimi Bulhaři LeBron (jungle) a twohoyrz (mid). První jmenovaný již zkušenosti s fotbalovým klubem v e-sportech má, protože aktuálně patří do rosteru Cream Real Betis. Jeho bulharský kolega poslední půlrok hájí barvy druhého týmu SK Gaming.

Dreedy zřejmě bude mít možnost oblékat jeden z nejslavnějších dresů sportovní historie. Další povedená sezóna by pak mohla znamenat přesun do lepší soutěže, ve Španělsku jeden čas nastupoval také český support denyk, který naposledy nastupoval za Misfits či Excel v LEC.

Fotografie: LEC Wooloo Twitter

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.