CS:GO

Souboj o CSkařský trůn, NaVi vyzvou ve finále IEM Cologne tým FaZe

Souboj o CSkařský trůn, NaVi vyzvou ve finále IEM Cologne tým FaZe
17. 7. 2022
  |  

Desetidenní cesta za titulem z Kolína nad Rýnem dnes vyvrcholí finálovým střetnutím toho nejlepšího, co aktuálně světový Counter Strike nabízí. V Lanxess Aréně se potkají dva nejlepší týmy světa, NaVi z pozice jedničky, FaZe jim tento titul budou chtít sebrat.

 Vítěz  bere vše. Nejen 400 000$, ale dost možná i post světové jedničky. karrigan ve svém semifinálovém pozápasovém rozhovoru jasně řekl že tým, který finále ovládne, je tím nejlepším na světě. V sázce je tak opravdu hodně a fanoušky milovaný duel od 16:00 bezesporu může jít i do pěti map, finále se totiž hraje mnohými kritizovaným formátem BO5.

NaVi

Do turnaje sestava kolem electroNica vstupovala z pozice světové dvojky, během něj se ale vyšvihla do čela žebříčku HLTV. Na úvod turnaje NaVi sice zaváhali na jedné mapě proti MOUZ, následně pak smetli 2:0 NIP a po relativně vyrovnané BO3 sérii s Movistar Riders šli z prvního místa skupiny A rovnou do semifinále.

V něm včera zdolali Astralis 2:0, čímž si zajistili první finálový spot. Již klasickou situací posledních turnajů je fakt, že s1mple absolutně kraluje individuálním statistikám, celý tým NaVi pak znovu vládne i týmovým statistikám.

FaZe

Naopak karrigan a jeho spoluhráči museli v průběhu turnaje museli spolknout hořkou pilulku v podobě ztráty pozice vládce scény, dokázali se ale perfektně prezentovat pohlednou hrou, a nakonec se jim povedlo také probojovat do finále. Dokonce tam dokráčeli bez ztráty jediné mapy!

Ve skupině zvládli porazit 00NATION, Spirit a Astralis, v semifinále pak zdolali 2:0 i Movistar Riders. Statisticky se nejlépe v týmu vede ropz, který v osmi mapách nastřílel rating 1.16.

Finálové střetnutí můžete sledovat jak na oficiálním anglickém vysílání, tak i na tom českém od 16:00.

Author photo
Jakub "Koty" Kotajny Student žurnalistiky na FSV UK, který se vydal na dráhu tuzemského Counter-Strike komentátora a redaktora.