League of Legends

Souboj bývalých šampionů zvládli lépe G2 a stávají se vítězi zimního splitu LEC

Souboj bývalých šampionů zvládli lépe G2 a stávají se vítězi zimního splitu LEC
26. 2. 2023
  |  

Historicky první vítěz Winter Splitu je na světě! G2 vyhráli nad MAD Lions 3:0 a získávají jubilejní desátou trofej do své sbírky.

Koncem února zná Evropa už prvního mistra. V prvním ze tři splitu došli nejdále G2, kteří ukázali obrovské zkušenosti i kvalitu a zaslouženě vyhráli další trofej. Potvrdili tak roli nejúspěšnější LEC organizace, jako jediní překročili hranici 10 domácích titulů.

Ač v základní části skončili za Vitality a MAD Lions, v play-off ukázali, že v Evropě je aktuálně jeden král – oni. Všemi fázemi vyřazovací části prošli opravdu hladce, v celkově 4 sériích prohráli pouze 2 zápasy.

G2 se tradičně mohlo pyšnit nejlepšími hráčemi ve svých rolích, což platí i nadále. Individuální představení hráčů jako Caps, Yike či Hans Sama je ukázková. Jenomže v tomto splitu dokázali přidat i faktor vynikajících draftů a celkové připravenosti do hry. V každém kole byli schopni vytáhnout překvapivé picky, ve finále to byla například dlouho nepicknutá Samira, Jarvan na supportu či Kled na midu.

Soupeřům, včetně MAD Lions, se na dobře poskládané kompozice těžko hledala odpověď. Ač se Carzzy a spol. snažili, ve všech zápasech nakonec vyšli zkrátka. První dva zápasy finále šly jasně směrem pro G2, v tom třetím to chvíli vypadalo, že může být ještě drama, ale zbytečné chyby a odchycení v sidelinkách nakonec znamenalo, že mistr mohl jít slavit v nejkratším možném čase.

G2 slaví jubilejní 10. titul z LEC a kromě trofeje si také zajistili účast na MSI. Vzhledem k novému formátu je doplní ještě další tým, který vzejde z jarního splitu. Ten začíná už 11. března, týmy tedy mají krátkou přestávku a brzy začne akce zcela odznovu.

G2 – MAD Lions 3:0

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.