League of Legends
Valorant

Šok v zámoří! TSM se chystá přerušit většinu esport aktivit, informuje SBJ

Šok v zámoří! TSM se chystá přerušit většinu esport aktivit, informuje SBJ
1. 4. 2023
  |  

Renomovaný portál Sports Business Journal přišel včera s informacemi, které se týkají severoamerické organizace TSM. Podle zdrojů serveru se chystá velký rošáda, pauza v několika herních titulech a uvolnění slotu v zámořské lize LCS.

Světový esport se začíná otřásat v základech. Problémy několika světových i evropských značek s financemi, problematická situace s ruskou agresí na Ukrajinu a následný vliv na zájmy partnerů a další instituce gradují. Jednou z největších značek, která se s největší pravděpodobností chystá přerušit esportové aktivity, je organizace TSM, která sídlí v severoamerickém L.A.

S informacemi přišel jako první portál Sport Business Journal, který na základě svých zdrojů uvedl, že se TSM chystá přerušit řadu svých esportových aktivit v několik herních titulech. Jedním z největších otazníků je situace okolo League of Legends spotu v zámořské LCS. 

Právě tento slot by vzhledem k frančízované lize mohl mít velmi lukrativní hodnotu, otázkou však je, zda by se někdo v aktuální době do závodů s financemi pustil. Kromě toho je otázkou, jak dopadnou další herní sekce, které pod sebou TSM mají. Zároveň zůstává otevřená nabídka na CS:GO General Manager, která byla spuštěna i v kontextu chystané expanze do hry CS:GO pro rok 2023, kterou TSM před několika měsíci ohlásilo.
Hlavním důvodem chystané rošády a pauzy by měla být také finančí situace, kterou ovlivnila i desetiletá smlouva se společností FTX, která měla být v hodnotě 210 milionů dolarů za jméno v návzu. S krachem krypto burzy však přišla otočka o 180 stupňů, a byť organizace v té době uváděla, že to nebude mít na chod organizace vliv, opak je pravdou: "TSM je postavena na pevných základech. Jsme stabilní a ziskoví a i nadále předpokládáme ziskovost pro letošní, příští i další rok. Těšíme se na skvělý rok 2023."

Podle všeho v posledních týdnech TSM opustila řada zaměstnanců, včetně provozního ředitele organizace Waltra Wanga a VP of Esports Operations Dominca Kallase. Následoval také konec generálního manažera a týmového manažera LoL sekce. Zakladatel TSM Reginald odchody už před několika týdny obhajoval slovy: "Příliš jsme nabírali zaměstnance a příliš rychle jsme expandoval. V době hospodářského poklesu jsme provedli nezbytné změny, abychom byli udržitelní. Nebylo to snadné. Náš současný tým je silnější a výkonnější." 

Realita je však zdá se jindy, a výkladní skříň TSM - League of Legends sekce, se potýká s velkými problémy a údajně má nejnižší rozpočet ze všech LCS týmů. Prioritou by nyní pro TSM mohla být vlastní aplikace Blitz, která pomáhá hráčům ve hrách s ideálním buildem.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.