CS2

Snappi a Falcons hlásí hotovo! Ústní dohoda s dánským IGL odhaluje obrysy nové sestavy

Snappi a Falcons hlásí hotovo! Ústní dohoda s dánským IGL odhaluje obrysy nové sestavy
5. 11. 2023
  |  

Po konci Magiska ve Vitality se vše blíží k podpisu supertýmu pod organizací Falcons. O konci dánského riflera jsme informovali již dříve, nové spekulace však míří k jeho krajanovi z ENCE. Podle portálu HLTV.org Saudskoarabská organizace s třiatřicetiletým IGL Snappim dosáhla ústní dohody. Falcons navíc dnes posadili na bench čtyři své hráče, jediným aktivním střelcem zůstává BOROS.

Očekávaný směr nabraly spekulace o podobě nové sestavy organizace Falcons. Po vzoru majitelů fotbalových klubů začali Saudové investovat i do esportu, kde plánují složit jednu z nejhrozivějších sestav historie. Původní plány o podpisu NiKa s m0NESYm se sice zatím nepotvrdily, tým by ale měl posílit jeden z nejlepších IGL současnosti - Snappi.

Téměř tři roky strávil Marco "Snappi" Pfeiffer v čele ENCE, které v pozici IGL dovedl k titulu na IEM Dallas 2023 a velkému počtu finálových účastí. Stabilní lodivod mezinárodní sestavy se ale podle všeho třetího výroční s chobotnicí na prsou nedočká. Jeho výkony a přínos týmu zaujaly tvůrce sestavy Falcons, kam by se měl Snappi stěhovat. Jeho místo v ENCE by měl zaujmout další legendární Dán, v případě konce Snappiho by aktuální světové dvojky mohl posílit bývalý IGL Astralis gla1ve.

Samotná redakce HLTV také potvrzuje, že jednání jsou na obou stranách v pokročilé fázi. Falcons zatím  ENCE finální podobu přestupové smlouvy nepředložili, vzhledem k blížícímu se konci Snappiho kontraktu ale není jasné, která ze stran nakonec bude z vyjednávání spokojenější.

Úspěšný přestup Snappiho do Falcons by znovu pod vedením zonica založil jakousi dánskou enklávu, podobnou té ve Vitality. Je ale jasné, že kvalitní kompletace této soupisky ještě bude tvrdým oříškem. NiKo z G2 by sice podle důvěryhodných zdrojů do Falcons měl přestoupit, původní ambice přetáhnout i m0NESYho ale zatrhl GM organizace Petar "Peca" Marković.
NBK-, bodyy, mhL a lauNX ve Falcons končí I Zdroj: Twitter @FalconsEsport
Blížící se rošádě navíc nasvědčuje i usazení většiny dosavadních hráčů Falcons na bench. Mimo sestavu se kromě francouzského dua NBK-, bodyy ocitli i Polák mhL a rumunský střelec lauNX. 

Jediným "pozůstalým" hráčem tak bude Jordánec BOROS, jehož služby budou s největší pravděpodobností ve Falcons potřebovat. Zatím však není jasné, jakou roli bude devatenáctiletý talent v týmu plnit, ani s kým bude v sestavě nastupovat.

Zdroj úvodní fotky: Twitter @tuMbaCSGO

Author photo
Jakub "Koty" Kotajny Student žurnalistiky na FSV UK, který se vydal na dráhu tuzemského Counter-Strike komentátora a redaktora.