CS:GO

Snaha o americký super team začíná! Team Liquid oznámil příchod shoxe

Snaha o americký super team začíná! Team Liquid oznámil příchod shoxe
29. 12. 2021
  |  

Francouzský hráč Richard "⁠shox⁠" Papillon se stěhuje z Francie do Ameriky. V devětadvaceti letech přestupuje z Vitality do Team Liquid.

Hodinu po hodině se potvrzují přestupové spekulace na světové tier 1 CS:GO scéně. Před několika dny oznámila severoamerická organizace Team Liquid odchod tria svých hráčů.

Jmenovitě šlo o Michaela "⁠Grim⁠" Wince, Jake "⁠Stewie2K⁠" Yip a Gabriela "⁠FalleN⁠" Toleda, což v tu chvíli podpořilo spekulace o příchodu minimálně jednoho z evropských hráčů. Dnes došlo k finálovému potvrzení. Oznámení nové posily totiž znamenalo příchod francouzského riflera Richard "⁠shox⁠" Papillon, pro kterého může jít v 29 letech o klíčové angažmá na potenciálním sklonku jeho kariéry.  
Francouz zažil veleúspěšné období ve Vitality a navázat na své i týmové výkony bude chtít v Team Liquid. Ať jsou na severoamerickou scénu názory jakékoliv, Liquid se nedá upřít schopnost konkurovat těm nejlepším na světě - což dokazuje i zisk Intel Extreme Grand Slamu, na který je třeba vyhrát hned 4 světové tier 1 turnaje.

Pod příchodu Josh "oSee" Ohma jde o další posilu amerického celku a nebude poslední. V sestavě stále chybí poslední jméno.

Nynější podoba Team Liquid:

  • Jonathan "⁠EliGE⁠" Jablonowski
  • Keith "⁠NAF⁠" Markovic 
  • Josh "⁠oSee⁠" Ohm 
  • Richard "⁠shox⁠" Papillon 

  • Eric "⁠adreN⁠" Hoag - trenér 

  • Benched / Inactive: Jake "⁠Stewie2K⁠" Yip, Michael "⁠Grim⁠" Wince, Gabriel "⁠FalleN⁠" Toledo

Rok 2022 může být pro americkou scénu přelomovým, kromě hráčů z Evropy se do zámoří stěhují také trenéři - příkladem za všechny je pětatřicetiletý Damien "maLeK" Marcel, který z G2 Esports zamířil na Štědrý den do Evil Geniuses.



Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.