CS:GO

Slovenka Kat přišla o trenéra. JTR skončil po necelých 2 letech a 11 titulech

Slovenka Kat přišla o trenéra. JTR skončil po necelých 2 letech a 11 titulech
2. 3. 2023
  |  

Ricardo "JTR" Júnior, portugalský trenér úspěšné CS:GO sestavy Nigma Galaxy Female, se které ovládl více než desítku turnajů, skončil. Organizace o tom informovala na sociálních sítích.

Čtyřnásobný vítěz turnajů série ESL Impact, trenér Ricardo "JTR" Júnior, už nebude působit za hráčkami celku Nigma Galaxy, tedy nejlepšího světového celku této kategorie. Změna se může týkat i slovenské hráčky Kataríny "Kat" Vaškové, která pod portugalským trenérem nastupovala.

"Chtěl vystoupit ze své komfortní zóny a dokázat si, že se mohu ještě zlepšit. Co se týče toho, že mám nabídky ze zahraničí, nemám problém trénovat brazilský tým. Jazyk je stejný, jen bych se musel trochu přizpůsobit," komentuje trenér své rozhodnutí skončit pro brazilskou odnož webu dust2.com. Právě o Brazílii se spekuluje jako další zastávce doposud úspěšného trenéra dámského CS:GO celku.

Pod portugalským trenérem tým Nigma Galaxy Female ovládl 4 velké turnaje ze série ESL Impact, konkrétně sezóny 1 a 2, stejně jako offline turnaje ve Valencii a Katowice. Do toho se radovaly hráčky v necelé desítce dalších turnajů včetně ESL Cash Cup nebo GIRLGAMER Esports Festival 2022: Ceuta.

O náhradě, stejně jako o dalším působišti trenéra, stále není jasno. JTR zveřejnil na Twitteru, že se po angažmá divá. Není vyloučeno, že by se svých 20 letech přebral některý z brazilských celků nebo tier 2 týmů v Evropě.

Zdroj úvodní fotografie: ESL

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.