CS:GO

Slovák STYKO v premiéře za FunPlus Phoenix bere stříbro z DreamHacku

Slovák STYKO v premiéře za FunPlus Phoenix bere stříbro z DreamHacku
1. 2. 2021
  |  

Příběh jako hrom! Martin "STYKO" Styk se svými spoluhráči poprvé reprezentovali barvy organizace FunPlus Phoenix a svými výkony dokráčeli až do finále turnaje DreamHack Open.

Ještě pár dní zpátky fanoušci organizace FunPlus Pheonix netušili, kdo bude 5. hráčem jejich CS:GO týmů, který se společně se čtyřmi dalšími a trenérem objeví na prvním DreamHack turnaji letošního roku. Nyní však vědí, že to byla správná volba, který jejich oblíbenému týmu přinesla stříbrnou medaili. Management nakonec v rámci akvizice ukázal na velezkušeného hráče z mousesports Chrise „chrisJ“ de Jonga, který se do týmu FPX podívá na minimálně měsíční hostování.

Pomalejší rozjezd, ve kterém musel celek řešit, jak se vypořádá z porážkou 2:0 ihned v úvodním zápase s Evil Geniuses, byl zažehnán záhy a postupná vítězství, vždy v poměru 2:0 nad HellRaisers, v odvetě se severoamerickou organizací a nakonec Gambit vymrštila STYKA s jeho spoluhráči až do finále. V něm to ovšem byla hra na jednu stran, bohužel pro fanoušky slovenského hráče a organizace FunPlus Pheonix byl v duelu lepší tým Spirit, který způsobem start cíl dominoval finále 3:0 na mapy (de_dust2 16:17; de_nuke 16:6; de_mirage 16:8).


Výsledek, i předvedená hra, jsou však příslibem, že organizace při angažování sestavy z GODSENT zřejmě chybu neudělala. Otázkou zůstává obsazení 5. hráče, kterou nyní zastává zmíněný chrisJ. Aktuálně 17. tým světového žebříčku HLTV.org bude čekat několika denní pauza, ale není pochyb o tom, že je tento celek velmi brzy fanouškům ukáže na dalších z turnajů, které budou k dispozici.

Celkové pořadí DreamHack Open January 2021: 

  1. Spirit
  2. FunPlus Pheonix
  3. Gambit
  4. BIG
  5. Sprout
  6. Evil Geniuses
  7. forZe
  8. HellRaisers
Zdroj cover fotky: Twitter @FPX_Esports
Author photo
Redakce Společná práce redakce Sazka Esport