CS:GO
League of Legends
Dota 2

Sledovanost největší turnajů? TI10 poslední, Worlds o parník jinde

Sledovanost největší turnajů? TI10 poslední, Worlds o parník jinde
10. 11. 2021
  |  

Jak si ve srovnání peaku diváků vedly turnaje Worlds 2021, PGL Major 2021 Stockholm a The International 10? Esports Charts uveřejnil přehled nejvyššího peaku.

Tři největší turnaje roku 2021 ve třech odlišných hrách. Jak si ve srovnání největšího dosaženého peaku diváků, tedy největšího počtu diváků v jeden moment, vedly turnaje Worlds 2021 (světový šampionát ve hře League of Legends), PGL Major Stockholm 2021 v CS:GO a světový šampionát a turnaj v Dota 2 o $40,000,000 The International 10?

Prizepool z hlediska dosaženého peaku nehrál sebemenší roli. V CS:GO a LoL turnaji se rozdávalo $2,000,000, respektive lehce přes dva miliony, v Dota 2 se hrálo o výše zmíňenou astronomickou sumu. 
Nejvyšší peak tří turnajů ve třech hrách | Zdroj: Twitter @EsportsCharts
Nejlépe si v součtu všech vedl světový šampionát v League of Legends, který se uspořádal na Islandu, bohužel bez divácké kusily. Vyrovnané BO5 zápasy v play-off hnaly sledovanost do astronomických výšin, kterou nezastavila ani hranice 4 000 000 diváků v jeden moment.

PGL Major Stockholm podle prvotních informací vypadal, že skončí až za The International, ale dodatečným přepočtem komunitních streamů vystřelil vzhůru o pár jednotek tisíc v peaku překonal Dota 2 turnaj, jenž se odehrával v Rumunsku.

Skvělá sledovanost a vyrovnanost turnajů dává naději, že i v roce 2022 bychom se opět mohli dočkat zajímavého růstu sledovanosti nejen v hlavních turnajích, ale i těch menších na jednotlivých kontinentech.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.