CS:GO

Šlápli G2 Esports vedle? Tým představil spolupráci a schytává kritiku ze všech stran

Šlápli G2 Esports vedle? Tým představil spolupráci a schytává kritiku ze všech stran
3. 5. 2023
  |  

Organizace G2 Esports představila během úterka novou spolupráci a od té chvíle schytává kritiku ze všech stran. Oznamovací video přitom dosahuje milionů zobrazení. Ustojí management celosvětové značky tlak?

Čerstvě osmnáctiletý ruský hráč Ilya "m0NESY" Osipov z týmu G2 Esports byl hlavní hvězdou videa světově známé organizace, které oznamovalo spolupráci mezi ní a stránkou CSGORoll. "Přidávání skinů ve hře je zábavný, interaktivní a kosmetický způsob, jak se vyjádřit. Stačí sledovat, jak moc si hráč jako Ilya "m0NESY" užívá výběr skinů pro CS:GO, abyste viděli, že je to důležitá součást jeho vztahu ke hře. Jsme velmi rádi, že můžeme ve spolupráci s CS:GO Roll umožnit fanouškům G2 získat vzácný skin, o kterém vždy snili," uvedl CEO G2 Esports Alban Dechelotte.

Video má na Twitteru za méně než 24 hodin přes 4 miliony zobrazení a v komentářích se rozjela vášnivá diskuze, která kritizuje G2 Esports za spojení se se zmíněnou stránkou. Paradoxně se přidala i konkurence v podání BitSkins: "Proč propagujete neregulované (skin) hazardní hry pro nezletilé fanoušky? To je v komunitě Counter-Strike/Esports obrovský problém a tým stojící za G2 Esports by to měl vědět mnohem lépe."

Někteří začali poukazovat na paralelu, která nastala v květnu 2022, když dánský kolos Astralis představil spolupráci se stránkou Roobet, za což byl kritizován a posléze ji také zrušil a oficiální kontakt a prezentaci firmy ukončil. Nastane to i v případě G2 Esports a CSGO Roll? To je velkou otázkou. Organizace už v minulosti spolupracovala například s stránkou Betway, světovou sázkovou kanceláří. 

 


Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.