League of Legends

Skvělý start T1 nestačil, mistři světa na úvod LCK prohráli

Skvělý start T1 nestačil, mistři světa na úvod LCK prohráli
17. 1. 2024
  |  

Nejvyšší korejská liga hned ve svůj první vysílací den nabídla ten nejprestižnější možný duel, když proti sobě svedla obhájce korejského titulu Gen.G a současně panujícího krále světového League of Legends T1.

V prvním duelu jarní sezóny roku 2024 dokázali Nonghsim Redforce poměrně hladkým způsobem porazit DRX 2:0. Nongshim opět postavili sestavu z hráčů své akademie a dle prvotní podoby to vypadá, že by si tým mohl sednout a potenciálně zabojovat o postup do playoff.


T1 pak vstoupili do bo3 duelu proti Gen.G výborně. V kontrolované první hře, která k pohledu nabídla pouze deset killů, skrze objectivy a dobrou kontrolu mapy dovedli zápas k vítěznému konci.

Zástupci LCK týmů z jara 2024 | Zdroj: LCK

Gen.G ale dokázali ihned v další hře sérii vyrovnat, ačkoliv to po jejich chybě na Baronovi ve 29. minutě nevypadali. S buffem odcházel pouze Chovy a T1 se dostali do midgame vedení. Poslední fight ale patřil Gen.G a po půl hodině panoval stav 1:1.

Rozhodující hra přinesla parádní drama a dlouhou obranu T1 u samotného nexusu. Jednoho Elder draka se mistrům světa podařilo přečkat, ten druhý ale už byl na T1 příliš. Gen.G s výborně scalující kompozicí zápas z červené strany zvládli a odstartovali LCK vítězně.

Zítra proti Fredit Brion do turnaje vstoupí pozměněný DPlus Kia, po nich přijdou na řadu KT Rolster s FearX. Zápasy začínají v 9 hodin ráno našeho času.


Zdroj úvodní fotografie: LCK

Author photo
David Vogel Komentátor, analytik a B+ tier ukulele hráč