League of Legends

Skupiny Asian Games dopadly dle očekávání, Vietnam postupuje přes Japonsko

Skupiny Asian Games dopadly dle očekávání, Vietnam postupuje přes Japonsko
26. 9. 2023
  |  

Jeden ze světově nejprestižnějších a největších multisportovních eventů Asian Games má v repertoáru také reprezentační turnaj v League of Legends, který je unikátním vzorkem národních střetů v lolesportu. Po dohraných skupinách nepřišlo žádné překvapení.

Asian Games v čínském Hangzhou mají samozřejmě jen dva reálné favority na celkový titul, Jižní Koreu a Čínu. Čína byla jako domácí tým nasazená přímo do playoff spolu se Saudskou Arábií, Malajsií a Indií. Čtyři týmy je po úvodních dvou dnech doplnily ze skupin.

Dle očekávání do top8 proletěla Jižní Korea, která ve skupině přejela Kazachstán i na papíře poměrně zajímavě vypadající Hong Kong, s toplanerem YSKM. Ze skupiny B přes Japonsko postupuje Vietnam, končí také Palestina. Čtvrfinále doplňuje Taipei a Macau.
Playoff Asian Games | Zdroj: Leaguepedia
Dle rozlosování nás předčasné finále čeká už v semifinále, kde by na sebe měly narazit reprezentace Číny a Jižní Koreje. Pokud nedojde k překvapení, do top4 a medailových duelů očekávejme Taipei s Vietnamem.

Turnaj v playoff nabízí bo3 formát včetně medailových bojů, některé týmy pak mají větší motivaci vyhrát celý turnaj než jiné. Pro reprezentanty Jižní Koreje by totiž výhra znamenala osvobození od přípravné vojenské povinnosti, která mnoha hráčům komplikuje kariéru.


Zdroj úvodní fotografie: Asian Games

Author photo
David Vogel Komentátor, analytik a B+ tier ukulele hráč