CS:GO

Skupina C turnaje EPL je za dveřmi, překvapí někdo tým Players?

Skupina C turnaje EPL je za dveřmi, překvapí někdo tým Players?
23. 3. 2022
  |  

Skupinová fáze ESL Pro League Season 15 se dostává do své druhé poloviny. No a po Outsiders ve skupině B se mohou diváci těšit na peprnost i v group C. Hráči organizace Gambit totiž musí vystupovat pod názvem Players. Mezi další týmy patří Liquid, GODSENT, BIG, Movistar Riders, či Party Astronauts.

Dvojice skupin patnácté sezony EPL je minulostí, skupina B skončila nedělními zápasy obrovským překvapením. Se čtveřicí výher jde z prvního místa dál FURIA, která měla lepší skóre než druzí ENCE. Trojici šťastných pak doplnila světová dvojka, tým FaZe. Obrovské zklamání tak putuje do řad týmů Vitality a Outsiders, od kterých se konec ve skupině rozhodně nečekal. Koho ale vlastně uvidíme v skupině C?

Players

Pětice hráčů organizace Gambit nemohla tento turnaj odehrát pod hlavičkou své organizace, namísto toho tak zvolili název „Players“. Otázka nad náhradním jménem relativně dlouho bavila velikou část komunity, místo kreativních názvů se ale CIS dvojka rozhodla nakonec pro poměrně strohé jméno. Možnou nevýhodou navíc pro hráče je nejistá budoucnost, kdy se spekuluje o prodeji sestavy. Pojďme se ale přesunout k šancím aktuálně čtvrtého týmu HLTV žebříčku. Poslední update znamenal pro Players/Gambit pád o dvě pozice, na té se naposledy nacházeli 13. prosince loňského roku. Prozatím nejnovější zápis do výsledků téhle pětice je ten z turnaje IEM Katowice, kde se pod organizací Gambit umístili na 5. – 6. pozici. Výsledkově dost možná pomýšleli na lepší čísla, dokázali si ale poradit s týmy jako Vitality a NIP, tudíž je na co se těšit!

Liquid

Jako druhý tým si představíme Severoameričany z celku Liquid. Ti balancují na hraně nejlepší třicítky, aktuálně jim však na HLTV patří pozice jednatřicátá. Pokud bychom se podívali na ESL ranking, najdeme tým Liquid dokonce na deváté příčce! Ve čtrnácté sezoně EPL sice Liquid brali pátou až osmou pozici, tentokrát to ale bude o mnoho složitější. Na katowickém IEM se totiž po dvou porážkách mohli balit domů, úspěch v podobě kvalifikace na americké RMR navíc ve srovnání s celosvětovou konkurencí taktéž mezi předpoklady v oblasti úspěchu úplně řadit nelze. Ale kdo ví, mezi nejlepší tři týmy by se Liquid určitě kvalifikovat mohli, zejména po překvapení outsiderů ve skupině B, kteří dali mnohým celkům na hraně postupu zajímavý impuls a motivaci.

GODSENT

Brazilci z GODSENT budou rozhodně velikým otazníkem třetí skupiny EPL. Ve světovém rankingu jim sice patří osmadvacátá pozice, jejich výkony ale poslední dobou přesvědčivé určitě nejsou. Navíc se kvůli osobním důvodům na bench před týdnem poroučel felps, toho tak nahradí, včera oznámená, akvizice HEN1. Pokud zde byly zmíněny neuspokojivé výsledky týmu v poslední době, jasným důkazem je neúčast v hlavní části IEM Katowice a nepříliš ideální působení i v ostatních eventech (Pinnacle, North American Major kvalifikace)

BIG

V sestavě německého mohykána BIG také voda příliš klidná nezůstala, po příchodu faveNa v závěru loňského roku se sestava mění znovu, k1to byl poslán do akademie, opačným směrem pak míří devatenáctiletý mladík Krimbo na trial. Společně tato sestava na začátku měsíce dokázala ovládnout třetí otevřenou evropskou kvalifikaci v rámci European RMR, neúspěch však přišel na akcích jako Pinnacle Winter Series a hlavně IEM Katowice, kde BIG skončili na 17. – 20. příčce. I nad německou sestavou tak visí poměrně výrazný otazník, měření sil se světovou špičkou je totiž jiné kafe, než „pouhá“ kvalifikace na RMR event.

Rozlosování skupin EPL S15 | Zdroj: ESL

Movistar Riders

Aktuálně čtyřiatřicátý tým světa ze Španělska má cíle jasné. Po nevydařené kvalifikaci na RMR si v EPL potřebuje zlepšit svou reputaci, aby potvrdili skutečnost, že patří mezi větší týmy. Budou to mít ale velmi složité, rozhodně neplatí za výrazné favority na postup. Stejně jako nezdar v RMR přišlo zklamání i na turnaji v Polsku, play-in fáze IEM pro ně končila až překvapivě brzy. Ale v souvislosti s Movistar Riders je nutno zmínit i úspěch posledního týdne. Během něj se svěřenci bladEa dokázali kvalifikovat na BLAST Premier Spring Showdown 2022 přes turnaj RTP Arena Spring Cup, který ovládli po soubojích se španělsko/portugalskými týmy. 

Party Astronauts

Každý si někdy vytáhne černého Petra, v tomto případě to byl tým Party Astronouts. Celek z nižších pater americké scény to rozhodně nebude mít jednoduché. Po výměnách v týmu a neuskutečněném bootcampu v Evropě totiž přišla další rána. Wesley "⁠viz⁠" Harris nemá vyřízený cestovní pas a proto museli Astronauti sáhnout pro stand-ina, kterým bude pro tento turnaj Peter "⁠ptr⁠" Gurney. Tým se do EPL kvalifikoval z osmatřicáté sezony severoamerické ESEA Premier a bude to pro ně první větší turnaj vůbec. V rámci NA Open kvalifikace na americké RMR si sice vybojovali postupový spot na rozhodující event, nicméně šance na něm vysoké asi nebudou. I tak nás ale Astronauti z devětatřicáté příčky HLTV žebříčku mohou překvapit a poslat na oběžnou dráhu.


Rozpis utkání skupiny C ESL Pro League S15

Středa
- 12:30 - Players vs Party Astronauts
- 16:00 - GODSENT vs Movistar Riders
- 19:30 - Liquid vs BIG
Čtvrtek
- 12:30 - Players vs Movistar Riders 
- 16:00 - BIG vs Party Astronauts 
- 19:30 - Liquid vs GODSENT
Pátek
- 12:30 - BIG vs Players
- 16:00 - Liquid vs Movistar Riders 
- 19:30 - GODSENT vs Party Astronauts 
Sobota
- 12:30 - BIG vs Movistar Riders 
- 16:00 - Liquid vs Party Astronauts 
- 19:30 - Players vs GODSENT
Neděle
- 19:30 - Players vs Liquid
- 19:30 - BIG vs GODSENT
- 19:30 - Movistar Riders  vs Party Astronauts 

Zdroj úvodní fotky: Twitter ESL 
Author photo
Jakub "Koty" Kotajny Student žurnalistiky na FSV UK, který se vydal na dráhu tuzemského Counter-Strike komentátora a redaktora.