CS:GO

Skupina "B" je minulostí. V Y-Games PRO Series se z play-off radují sYnck a Sampi

Skupina "B" je minulostí. V Y-Games PRO Series se z play-off radují sYnck a Sampi
20. 4. 2023
  |  

Další ze 4 skupin základní části Y-Games PRO Series 2023 je minulostí. Přímo do vyřazovací části souboje postoupili Sampi a sYnck, Team UNiTY a PGE Turow si zahrají Last Chance Bracket.

Skupina "B" turnaje Y-Games PRO Series 2023 nabrala zajímavý směr už v pondělí, kdy favorizovaný tým sYnck smetl česko-slovenské UNiTY a zajistil si Winners Match, kde se očekávalo, že narazí na Sampi. Další tuzemský zástupce však vzdal před startem zápas s PGE Turow kvůli jinému turnaji a automaticky padl do eliminačního zápasu.

V rámci Winners Match si hned v pondělí zajistil do vyřazovací části postup estonský tým sYnck. Na něj tak měl navázat jeden z trojice zbývajících týmů. Ve středu si Sampi jasně poradili s UNiTY v poměru 2:0 na mapy, a v dalším zápase si nebrali servítky proti PGE Turow.

Polský soupeř tak po porážce ve Winners Match prohrál i v tzv. Decider Match a společně s Team UNiTY tak padl do Last Chance Stage, kde bude po základní části hrát 8 týmů o 4 závěrečné sloty do vyřazovací části pro 16 nejlepších.

Přímo do play-off turnaje, ve kterém se celkově rozděluje přes $40,000. si zajistily tedy týmy sYnck a Sampi, které doplňují ze skupiny "A" postupující NtK a Ignis Serpens.

Ilustrativní úvodní fotografie. Zdroj: Y-Games Slovakia

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.