CS2

Skoro jako přes kopírák. Jarní turnaj Tipsport CS Cupu navázal na zimu

Skoro jako přes kopírák. Jarní turnaj Tipsport CS Cupu navázal na zimu
1. 6. 2024
  |  

Zažívá někdo Deja vu? Tuzemská CS2 špička určitě ano, protože úvod pražského turnaje zatím věrně kopíruje zimní edici.

Tuzemská CS2 elita se znovu setkala v pražské Playzone Aréně, aby odehrála další edici turnajové série Tipsport CS Cup. Po úvodním dni možná fanoušci zažili déjà vu, protože až na drobné rozdíly ve skóre je dosavadní průběh identický s poslední LANkou, ve které nakonec kralovala parta Dynamo Eclot.

Organizace silně vykročila za obhajobou, když ve svém úvodním duelu smázla Sampi poměrem 2:0. Na Nuke (13-10) i Infernu (13-6) hrálo hlavně jedno mužstvo, zejména zimní posila Blytz. Rumun se mohl pochlubit nejlepším ratingem 1.54 i pozitivním +16 KDA, zdatně na něj navázali i jeho spoluhráči. Zaslouženě tak kluci postoupili do finále horního bracketu, kde je znovu vyzvou UNiTY.

Právě jejich duel se SINNERS byl očekávanou konfrontací. V zimě totiž šla úvodní série pro UNiTY, ale odveta v dolním bracketu o postup do finále zase Hříšníkům. Ti od té doby stejného soupeře porazili třikrát, ale do Playzone Arény dorazili tentokrát v novém složení. Po odchodu Neofraga testují nové hráče, ale pro tento turnaj vzal roli stand-ina kouč Tomkeejs. A ačkoliv Shock odehrál výborné zápasy, ve kterých měl druhý nejlepší rating (1.31) vůbec,  na postup to nestačilo. SINNERS padlo s UNiTY 1-2 a stejně jako posledně, i tentokrát jejich cesta do finále vede přes nižší bracket.

Konečné výsledky jsou tedy stejné jako v zimě, změnilo se pouze konečné skóre. Uvidíme i stejné pokračování dnes? Ve 14:00 na server nejprve vlezou SINNERS a Sampi, aby určili, kdo si zahraje finále nižšího bracketu. Po nich jdou na řadu (cca 18:00) znovu Eclot a UNiTY. První jmenovaný tým by rád vykročil za obhajobou, druhý zase prolomil smůlu a do finále se dostal.

Sledovat můžete na Twitch kanále Playzone. Dnes budou provázet i naši redaktoři Davkouny a Koty.

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.