CS:GO

Skončí NEOFRAG v OG? Čech nefiguruje v plánech organizace

Skončí NEOFRAG v OG? Čech nefiguruje v plánech organizace
19. 6. 2023
  |  

O změnách v OG se debatovalo již delší dobu, po nexově přestávce tým nebyl schopen pod taktovkou nika dosahovat kýžených výsledků a změna visela ve vzduchu. Nejnovější zprávy naznačují, že kromě NEOFRAGA opustí tým i degster, informaci přinesly portály HLTV.org a 1pv.fr.

Dánská organizace OG má za sebou turbulentní období. Po nevýrazných výsledcích posledních turnajů se vedení rozhodlo pro změnu sestavy. Od zabydlení NEOFRAGA je totiž aktuální devatenáctá pozice HLTV rankingu nejhorším výsledkem v jeho ročním snažení. Podle aktuálních zpráv v týmu nebude pokračovat právě český zástupce Adam "NEOFRAG" Zouhar a ruský sniper degster. V týmu již skončil Izraelec flameZ, kterému vypršela smlouva a hovoří se o jeho přestupu do Vitality.

OG se do změn v sestavě opřeli s obrovskou vervou. Oznámení návratu nexy do kolotoče turnajů sice ještě není oficiální, mnohé zprávy však blížící se comeback srbského in-game leadera větří ve vzduchu. I díky této změně je již minulostí spolupráce OG a nika, který z lavičky právě Nemanju Isakoviće nahrazoval. A na spadnutí jsou další obměny kádru. Zlí jazykové tvrdí, že se naplnil i osud jediného českého zástupce mezi světovou špičkou, na NEOFRAGa v nejnovější sestavě OG podle všeho nezbylo místo.

Jistá je již náhrada za degstera, který se potýká s podobným osudem jako jeho předchůdce mantuu, tedy změna za stand-in hráče. Právě z této pozice se jednadvacetiletý Abdul Gasanov dostal do základní sestavy díky výkonu z BLAST Premier Spring Finals 2022 a od té doby byl ratingovou hvězdou týmu. Teď jej ale ze sestavy vyšoupl regali, bývalý hráč fnatic Rising a Copenhagen Flames si podmanil týmový výkon na nedávném IEM Dallas, když jen v jediné BO3 sérii nestačil ratingem na flameZe a velmi hlasitě si řekl o místo v sestavě.
Pokračovat by měl dále tedy jen polský mladíček F1KU, který byl již dříve předmětem debat o možném obměnění sestavy, nakonec je ale vše jinak. Bok po boku s nexou a regalim tak bude F1KU stavebním pilířem nové sestavy OG, se kterou by se organizace chtěla dostat opět na výsluní. K tomu budou s největší pravděpodobností potřebovat i nového trenéra, ruggah by podle HLTV měl zaujmout jinou pozici v organizaci.

Kam ale budou směřovat kroky NEOFRAGA? Jeho bývalý zaměstnavatel, tým SINNERS, po dlouhém hledání konečně našel možnou náhradu v podobě KWERTZZe, který se na tuzemských turnajích zatím ukazuje v dobrém světle a mnozí jej nazvali novým NEOFRAGEM. Samotný Adam Zouhar ale bezesporu návrat na CZ/SK rybníček chce ještě na nějakou chvíli odložit a pokračovat ve světovém celku s nejvyššími ambicemi.

Organizace OG zatím tyto změny oficiální cestou nekomentovala a zatím se tedy jedná o pouhou spekulaci.

Author photo
Jakub "Koty" Kotajny Student žurnalistiky na FSV UK, který se vydal na dráhu tuzemského Counter-Strike komentátora a redaktora.