League of Legends

Sinners vs. Kamilius o postup do hlavní části EU Masters

Sinners vs. Kamilius o postup do hlavní části EU Masters
19. 8. 2021
  |  

Dnes mají Sinners šanci zapsat se do historie českého LoLka. eSuba bohužel v kvalifikaci už skončila, ale "hříšníky" čeká BO3 souboj proti mousesports o postup do hlavní části 2. nejvyšší evropské soutěže v League of Legends.

Všichni fanoušci českého LoLka si dneska v 19:30 musí povinně naladit stream EU Masters, kde si to o postup rozdá česká "dvojka" Sinners a evropská powerhouse organizace, mousesports.

Zápas je o to zajímavější, že na straně soupeře uvidíme slovenskou LoL hvězdu na pozici support, Kamiliuse. Kamil "Kamilius" Košťál se pohybuje na profesionální scéně od roku 2016 a známe ho z týmů jako jsou mousesports, Vodafone Giants, eSuba, eXtatus nebo Inside Games či Eeriness.

Sinners budou hrát jako pomyslný David proti Goliášovi, protože papírovým favoritem na postup do hlavní části turnaje jsou mousesports. Ale málokdo věřil, že se Sinners dostanou už takto daleko a budou o hlavní část bojovat, když i dobře hrající česká jednička, eSuba, nakonec na boj o postup nedosáhla.
Garp, Lian, ordno, PiOk, Blue45ty - Sinners stojí před historickým momentem! | Zdroj: facebook.com/sinnersesports

Players to watch

Jakub "Garp" Novotný - top lane | Sinners

Na horní lince dominuje Garp poslední sezóny v českém Hitpointu a v aktuální metě je TOP právě ta část mapy, kde se nejvíce rozhoduje early game. Naprosto klíčová bude synergie mezi Garpem a Lianem (jungle), aby se postarali o dominanci v horní části mapy a kontrolu nad zásadním objectivem - Heraldem.

Garp se v nedávném rozhovoru pasoval na nejlepšího hráče české ligy Hitpoint Masters a obrovská zodpovědnost bude stát právě na jeho bedrech. Je dost možné, že uvidíme lehkou inspiraci u LEC týmu MAD Lions a jejich top lanera Armuta a Garp stejně jako Armut vytáhne na soupeře brawlera Wukonga a pokusí se dominovat hru 1v9.

Kamil "Kamilius" Košťál - support | mousesports

Kamilius se pokusí hru ovládnout z opačné strany mapy. Tato slovenská legenda je známá tím, že pasivní styl hry je pro něj cizí slovo. Proto ho můžeme často sledovat na tzv. engage supportech (iniciují souboje) jako jsou Rakan nebo Nautilus. Po jeho boku stojí navíc hvězdné běloruské AD carry Ilya "Gadget" Makavchuk, který se dokonce v loňském roce podíval s tým Unicorns of Love na Worlds 2020 po úspěšném tažení skrz Play-in stage do hlavní části.

Slovensko-polská bot linka Sinners (PiOk a Blue45ty) musí předvést 120% výkon a nedovolit, aby mousesports kontrolovali hru skrze bot linku, kontrolu draka a zisku early-game náskoku přes sbírání plátů věží na Gadgetovi.

Good luck, Sinners! Ať nás čeká parádní série, pánové!



Zdroj úvodní fotografie: Facebook @SINNERSesports


Author photo
Ondra Kolek Reklamní kreativec a vedoucí workshopů Creative Camp na oboru MKPR na UK. Fanoušek esportu, který sleduje League of Legends scénu již 9 let a stejně tolik času už LoLko hraje.