CS:GO

SINNERS v osmifinále Thunderpick World Championship European Series 1 podlehli Monte a končí

SINNERS v osmifinále Thunderpick World Championship European Series 1 podlehli Monte a končí
8. 8. 2023
  |  

Český celek SINNERS Esports po jízdě v Thunderpick World Championship European Series 1 končí. Tým nezvládl souboj s Monte v rámci osmifinále a po prohře 1:2 obsadil konečnou 8. - 16. pozici. Dnes se ve stejném turnaji ještě představí Sampi.

Českému celku SINNERS Esports vůbec nevyšel vstup do osmifinálové série Thunderpick World Championship 2023 European Series 1, když z prvních 7 kol uhrál pouze 2. Ani nadále to za CT stranu na mapě de_anubis nebylo optimální. Týmu se ani jednou nepodařilo vyhrát více než jedno kolo v řadě a po půli prohrával s Monte 4:11.

Hráči Monte však zaváhali na startu druhé poloviny a SINNERS se postupně mohli dostat zpátky do hry. Nejprve díky sérii 3 kol dokázali postupně snižovat náskok, ovšem jen dílčí zisky kol stačili Monte na dosáhnutí 14. bodu, respektive map pointu. Pak sice odstartovali SINNERS stíhací jízdu, která se ovšem po 2, a následně 4 vyhraných kolech zastavila prohrou 14:16.

Druhou mapu také odstartovali výrazně lépe hráči ukrajinské organizace Monte, kteří sice prohráli v pistol round, ale následně dokázali ihned získat sérii 5 kol. Až po úvodu se SINNERS zmátořili a získali v závěru poloviny 7 z 9 možných kol, které se na mapě de_overpass ještě odehrály. 
Pistol round ve druhé půli sice patřil týmu Monte, pak se však rozjela česká sestava, která i přes dílčí zaváhání v jednotlivých kolech, zejména pak proti forcebuy, dokázala dojít sérií 6 kol pro vedení 14:8. Pak sice ještě dokázal východoevropský celek snížit na 9:14, nicméně dvě další kola prohrál a SINNERS srovnali díky výhře 16:9 sérii na 1:1.

Závěrečnou mapu začali lépe Monte, kteří získali na své konto úvodní 4 kola za T-side. Pak sice SINNERS dokázali srovnat na 4:4. S přibývajícími koly však favorizovaní Monte, kteří se aktuálně nachází na 15. místě světového žebříčku HLTV, dokázali uspět naplno a v polovině vedli 9:6.

Následně SINNERS ovládli pistol round druhé půle a mohli se za stavu 7:9 nadechnout k obratu. Za T-side hrající český roster nezvládl ovšem uspět v dalším kole proti forcebuy, rázem se jeho hra rozpadla a Monte odskočili do vedení 12:7. Následovaly ještě 3 kola pro Monte (15:7), po kterých se ještě vzpochili i SINNERS, ale stačilo to pouze na stav 12:16. Monte postupují po výhře 2:1 dál, český celek končí.

Monte vs. SINNERS

Výsledek - 2:1
  • de_anubis 16:14 (11:4)
  • de_overpass 9:16 (7:8)
  • de_ancient 16:12 (9:6)

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.