CS:GO

SINNERS v ESL World Rankingu poskočili o 14 míst. Kontroverzi vyvolala ale aktualizace HLTV žebříčku

SINNERS v ESL World Rankingu poskočili o 14 míst. Kontroverzi vyvolala ale aktualizace HLTV žebříčku
29. 6. 2021
  |  

Skvělá jízda 37. sezonou ESEA Premier vyšvihla českou CS:GO jedničku o desítky míst jak v žebříčku od ESL, tak HLTV. Aktualizace druhého zmíněného ale vyvolala kontroverze na základě posunu AGO.


Jsou lepší SINNERS nebo AGO?

SINNERS si s polským týmem AGO poradil v poslední době několikrát, navíc jej dokázali porazit ve finále ESEA Premier, což jim zajistilo místo v elitní ESL Pro League. Po pondělní aktualizaci HLTV žebříčku si domácí jednička polepšila rovnou o 10 míst. Ovšem polští hráči dokonce o 13, což je katapultovalo na 24. místo, 2 pozice nad SINNERS.

Sama česká organizace se tomu na Twitteru následně podivovala, nutno říct, že s velkou dávkou nadsázky. 
Samotný žebříček od HLTV.org nemusí mít samozřejmě 100% vypovídající hodnotu, nicméně je při nejmenším zajímavý posun týmů okolo 30. místa.

Pod Twitter příspěvkem se vyjádřily i zainteresovaní lidé jako komentátor Mishek nebo známá adminka JanicKa.

Opravdu musím znát odpověď proč
Mishek
CS:GO komentátor

Jízda vzhůru ESL World Rankingem

Rovnou o 14 míst, na stejnou úroveň jako HAVU a do oblasti týmů, které potenciálně mají šanci dostat na základě tohoto žebříčku zajímavé pozvánky na DreamHack a ESL turnaje, případně do jejich kvalifikací. To je aktuální vizitka nejlepšího česko-slovenského CS:GO týmu.

Po pondělní aktualizaci patří SINNERS 27. místo a vzhledem k rostoucí formě to nemusí být letos konečná. Za pár týdnů startuje letní přestávka a hráči po celém světě dostanou šanci na refresh a zasloužené volno. Zajímavé pak bude sledovat, v jaké formě se jednotlivé týmy na závěr léta a podzim vrátí.



Zdroj úvodní fotografie: pro.eslgaming.com
Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.